Računalništvo, telefonija
27.04.2017 13:02
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google prvi tuji internetni ponudnik na Kubi

Google Assistant prihaja na Nougat in Marshmallow naprave
Google Assistant prihaja na Nougat in Marshmallow naprave

Po tem, ko so se ponovno vzpostavili diplomatski odnosi med ZDA in Kubo, se država počasi odpira tujim podjetjem in s tem tudi tehnologiji. Google je namreč prvi ponudnik interneta, ki ponuja svoje storitve na Kubi. Uporabniki bodo lahko s pomočjo googlovih strežnikov dostopali do vsebin na spletu hitreje kot so to lahko storili do sedaj. Po celotni državi je danes na voljo 240 javnih brezplačnih WiFi točk. To ni prvi takšen podvig podjetja iz Mountain View. Brskalnik Chrome je na Kubi bil na voljo že od leta 2014.

Pri Googlu pri ponujanju lastne infrastrukture sodelujejo z lokalnim mobilnim operaterjem ETECSA. Sodelovanje med obema podjetjema je bilo podpisano decembra lani in zdaj lahko uporabniki koristijo googlovo infrastrukturo pri dostopanju do vsebin na spletu. Pri tem Google uporablja tako imenovani Google Global Cache, ki lokalno priljubljene vsebine shranjuje v sami državi v kateri so vsebine priljubljene. Posledično je dostop do vsebin hitrejši za lokalno prebivalstvo.

Odpiranje Kube svetu je prineslo številne pozitivne spremembe med drugim tudi za letalske prevoznike. Slednji so v velikem slogu odpirali letalske povezave vendar pa se je izkazalo, da je rast povpraševanja počasnejša od pričakovanj. Vendar pa to ne pomeni, da Kuba ne bo postala priljubljena destinacija za vse sonca in dopusta željne.


Prijavi napako v članku