Telefoni
18.05.2013 13:08

Deli z drugimi:

Share

Google Play pristal na Applovih mobilnih napravah

Google je na konferenci I/O predstavil novo igričarsko storitev Google Play, ki ponuja edinstveno izkušnjo tekmovanja v enakih igrah na navidez nezdružljivih igralnih platformah. V tekmovanja se poleg uporabnikov mobilnih naprav Android in iOS lahko vključijo še uporabniki računalniških sistemov.
Igričarska storitev Google Play ponuja edinstveno izkušnjo tekmovanja v enakih igrah na navidez nezdružljivih igralnih platformah.
Igričarska storitev Google Play ponuja edinstveno izkušnjo tekmovanja v enakih igrah na navidez nezdružljivih igralnih platformah.

Podjetje Google verjame, da se bo za igranje iger že v bližnji prihodnosti več uporabnikov posluževalo mobilnih naprav kot pa osebnih računalnikov in igralnih konzol. Zaradi tega je to na nedavni konferenci I/O v San Francisku predstavilo novo igričarsko storitev Google Play, preko katere je mogoče spremljati dosežke ostalih igričarjev pri posamičnih igrah, iskati nasprotnike preko priročnega iskalnika, vzpostaviti pogovore med igranjem priljubljene igre, shranjevati dosežke v igrah preko oblačne storitve in pregledovati seznam najuspešnejših igralcev. Nova storitev je za nameček še povezana z družbenim omrežjem Google+, kar pomeni, da lahko prijatelje za igranje iger poiščemo kar z uporabo obstoječih prijateljskih »krogov«.

Največja prednost igričarske storitve Google Play v primerjavi s konkurenčnimi rešitvami je v njeni »razpoložljivosti« na Applovih pametnih mobilnih telefonih in tabličnih računalnikih oziroma na mobilnem operacijskem sistemu iOS. Čeprav je novost uporabnikom Applovih mobilnih napravah na voljo v nekoliko okrnjeni različici (na primer brez možnosti iskanja soigralcev), ta ponuja edinstveno izkušnjo tekmovanja v enakih igrah na navidez povsem nezdružljivih igralnih platformah. V tekmovanja se seveda lahko vključijo tudi uporabniki namiznih in osebnih računalnikov ter Applovih računalniških sistemov Mac.

Novo platformo že podpirajo nekatere igre na portalu Google Play, med katerimi najdemo priljubljene naslove kot so World of Goo, Super Stickman Golf 2, Beach Buggy Blitz, Kingdom Rush, Eternity Warriors 2 in Osmos. Uporabniki piratskih različic iger prednosti nove platforme ne bodo mogli koristiti, saj ta razpolaga s protipiratskim sistemom, ki prepozna, ali je bila igra legalno prenesena iz Googlove spletne prodajalne. Ker podjetje Google trdno verjame v prihodnost iger za mobilne naprave, bo igričarska platforma Google Play že kmalu deležna novih in nadvse uporabnih možnosti.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku