Tablični računalniki
20.10.2012 13:14

Deli z drugimi:

Share

Google Nexus 7 z 32 GB za ceno 16 GB različice?

Sočasno s predstavitvijo 32-GB tablice Nexus 7 naj bi Google šibkejšim različicam občutno znižal ceno.
Sočasno s predstavitvijo 32-GB tablice Nexus 7 naj bi Google šibkejšim različicam občutno znižal ceno.

Pred kratkim je nek Kitajec na spletni portal objavil fotografije tabličnega računalnika Google Nexus 7, ki mu je med nočnim polnjenjem najprej zgorel in nato še eksplodiral. Za to naj bi bile krive nekakovostne in cenovno ugodne baterije, ki jih podjetje Asus vgrajuje v Googlove tablice. Kljub temu je še vedno v središču pozornosti vest, da naj bi Google priljubljeni 7-palčni oziroma 17,8-centimetrski tablični računalnik Nexus 7 kmalu opremil z večjo količino vgrajenega pomnilnika. Nanj naj bi bilo namreč mogoče shraniti kar 32-gigabajtov podatkov.

Na svetovnem spletu se celo šušlja, da bo Google tablični računalnik z 32-gigabajti pomnilnika tržil za enako ceno kot 16-gigabajtno različico. V Združenem kraljestvu naj bi bilo namreč za 32-gigabajtno različico potrebno odšteti preračunanih 245 evrov. To je povsem enaka vsota (celo malenkostno nižja), kot jo je danes potrebno odšteti za 16-gigabajtni Nexus 7, ki je sicer na Otoku prava prodajna uspešnica.

Mnogi se že sprašujejo, kako je mogoče, da bo za 32-gigabajtni tablični računalnik Google Nexus 7 potrebno odšteti enako kot za 16-gigabajtno različico. Razlog za to naj bi se skrival v racionalizaciji proizvodnih stroškov. Podjetju Google naj bi namreč z uporabo novih tehnologij uspelo proizvodne stroške zmanjšati skoraj za polovico. Na uradne informacije o tablici Nexus 7 z 32-gigabajti pomnilnika bo žal potrebno počakati do konca novembra.


Prijavi napako v članku