Računalništvo, telefonija
13.08.2014 17:39
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google naredil konec nezaželeni e-pošti

Pri Googlu so sklenili narediti konec nezaželeni pošti (spam/junk).
Nezaželenim vsebinam na družbenih omrežjih bije zadnja ura.
Nezaželenim vsebinam na družbenih omrežjih bije zadnja ura.

Google ima odslej novo orodje, ki lahko blokira dostop do elektronskih naslovov uporabnikov njihove storitve in posledično tudi elektronskih nabiralnikov. V torek so namreč najavili, da bo njihovo novo orodje naredilo konec nezaželenim pošiljateljem pošte, ki se lahko pri neprevidnih uporabnikih konča tudi s finančnimi težavami.

Novi spam/junk filter deluje na principu Unikode (unicode), ki je do sedaj uspešno prevarala kar nekaj neprevidnih ljudi, saj so se v očeh obstoječih filtrov izkazovali za zaupanja vredne. Večina podjetij, aplikacij in spletnih strani namreč uporablja Unikod za standardne ikone in znake v besedilu, kot so črke, številke in podobno. Težava je, da so nekateri znaki videti skoraj identični.

»Tako lahko zavajalci uporabijo O (črko) kot 0 (številko),« je dejal Mark Risher z oddelka za nezaželeno in prevarantsko elektronsko pošto pri Googlu. »Predstavljajte si razliko med »Trg0vina« in »Trgovina« ter »Moja banka« in »M0ja banka«.«

Novi filtri bodo naredili temu konec, so prepričani pri Googlu. Sistem bo še preverjal domene, s katerih je elektronsko sporočilo prišlo.


Prijavi napako v članku