Telefoni
03.10.2014 18:52
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google napada aplikacijo WhatsApp

Google napada aplikacijo WhatsApp
Google napada aplikacijo WhatsApp

Pri Googlu si resnično želijo biti prisotni na slehernem področju našega življenja. Iz tega razloga se včasih lotevajo storitev, ki imajo na trgu že veliko ponudb. V preteklosti so se tako lotili družbenega omrežja Google+, ki danes neuspešno konkurira Facebooku. Zdaj pa so v javnost pricurljale informacije o razvoju lastne aplikacije za medsebojno pošiljanje sporočil in s tem neposredno konkurenco aplikacijam, kot so WhatsApp, Viber in WeChat.

Googlov Messenger naj bi bil namenjen azijskim trgom z Indijo kot prvo državo, kjer bi se storitev testirala. Nykhil Singal, produktni vodja pri Googlu, naj bi se že mudil v Indiji in na preostalih azijskih trgih ter spoznaval lokalne trge in razloge, zakaj so aplikacije za pošiljanje sporočil pri uporabnikih tako priljubljene. Razvoj aplikacije sovpada tudi z operacijskim sistemom Android One, namenjenim proizvajalcem dostopnih pametnih telefonov. Skupaj z aplikacijo bi si Google lahko zagotovil hitro rast in posledično velik tržni delež na največjem azijskem trgu. Za razliko od preostalih Googlovih storitev naj bi se pri razvoju komunikacijske aplikacije odpovedali obvezni prijavi z Googlovim računom. Storitev bi za uporabnike, tako kot večina ostalih, bila brezplačna.

Razvoj storitve je najverjetneje neposredna posledica izgubljene priložnosti, ki jo je predstavljal prevzem podjetja WhatsApp. Google naj bi ponudil slabih 8 milijard evrov, vendar so se ustanovitelji odločili za Facebookovih 15 milijard evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku