Računalništvo, telefonija
27.05.2020 08:58
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google Messages bo kmalu bolje varoval vašo zasebnost

Novi Google Messages zagotavlja precej boljšo varovanje zasebnosti!
Novi Google Messages zagotavlja precej boljšo varovanje zasebnosti!

Sporočilni sistem Google Messages je med uporabniki mobilnih naprav Android zelo priljubljen, saj nudi številne uporabne možnosti. Ta med drugim ponuja celo potrditve prejema sporočila ter nudi možnost pošiljanja in prejemanja fotografij visoke ločljivosti, videoposnetkov in nalepk. Poleg tega omogoča še dodatne možnosti za skupinsko sporočanje, kot so na primer možnost dodajanja in odstranjevanja ljudi iz pogovorov ali imen iz klepeta.

Kmalu pa bo sporočilni sistem Google Messages postal še bolj prijazen do naše zasebnosti. Ta bo namreč pridobil sistem šifriranja sporočil od uporabnika do uporabnika, kar pomeni, da bo sporočilo vidno izključno končnemu uporabniku. Poleg tega naj bi bila tu dodana še možnost izdelave varnostne kopije pogovorov in njihova obnova. Varnostne kopije podatkov se bodo shranile v računalništvo v oblaku, obnova pa bo možna takoj, ko se bomo prijavili z obstoječim računom v novo oziroma ponastavjeno napravo.

Ker so nove možnosti sporočilnega sistema Google Messages v poskusni fazi, trenutno še ni znano, kdaj bodo na voljo za širšo množico. Če pa ste neučakani, lahko novi Google Messages že prenesete in ga na vašo mobilno napravo namestite ročno. Namestitveni paket je na voljo za prenos na spletni povezavi https://bit.ly/2U94wz2.


Prijavi napako v članku