Računalništvo, telefonija
23.09.2019 13:02
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google Maps kmalu z načinom brez beleženja zgodovine

Google Maps naj bi način brez beleženja zgodovine prejel še pred koncem letošnjega leta.
Google Maps naj bi način brez beleženja zgodovine prejel še pred koncem letošnjega leta.

Navigacijski sistem GPS je z leti postal nepogrešljiv del našega življenja, saj nam omogoča hitro in brezskrbno potovanje po neznanih krajih. Med vsemi trenutno prevladuje navigacijski sistem Google Maps, saj ga širom sveta uporablja na stotine milijonov voznikov. Čeprav je bil ta v zadnjih nekaj letih deležen številnih izboljšav, je navigacija že marsikaterega uporabnika spravila v »težave«, saj ta beleži vsak naš korak, ki je viden s priklicem oziroma s klikom na možnost »Location History« oziroma »Zgodovina lokacij«.

Z namenom varovanja zasebnosti uporabnikov mobilne navigacije Google Maps, so programerji računalniškega giganta pričeli s preizkušanjem nove možnost. Tu dejansko gre za način oziroma možnost »brez beleženja zgodovine«, ki dejansko poskrbi za to, da se tovrstne poti ne beležijo v zgodovino opravljenih potovanj. Možnost je mogoče enostavno vključiti in izključiti s pritiskom na fotografijo profila, pri čemer je ta trenutno na voljo le v poskusni različici programa, in sicer Google Maps različici 10.26.

Možnost brez beleženja zgodovine ni novost pri podjetju Google, saj z njo že razpolagajo druge storitve računalniškega giganta, kot sta na primer Google Chrome in YouTube. Nova možnost pa naj bi v okviru navigacijskega sistema Google Maps zaživela še pred koncem letošnjega leta, v kolikor se bo ta obnesla med poskusnimi uporabniki.


Prijavi napako v članku