Tablični računalniki
24.05.2014 09:50
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google kmalu s tablico, ki okolico vidi tako kot ljudje

Nova družina Googlovih tabličnih računalnikov s tridimenzionalnim pogledom na svet okoli sebe naj bi bila nared še pred koncem leta.
Nova družina Googlovih tabličnih računalnikov s tridimenzionalnim pogledom na svet okoli sebe naj bi bila nared še pred koncem leta.

Pametni telefoni s svojimi številnimi senzorji omogočajo že marsikatero funkcionalnost, kljub temu pa so še vedno precej omejeni, saj okolice ne »dojemajo« tako kot ljudje. Pri Googlu želijo to spremeniti, zato naj bi kmalu ponudili v prodajo posebno različico tabličnega računalnika, ki naj bi bila zmožna tridimenzionalnega pogleda na svet okoli sebe. Naprava naj bi vsebovala tipalo za ocenjevanje okolice in izračun razdalj do predmetov okoli sebe. Poleg tega bosta vanjo vgrajena kar dva procesorja za računalniški vid.

Iz doslej znanih podatkov je razvidno, da bo novi Googlov tablični računalnik po vsej verjetnosti opremljen s 7-palčnim (17,8-centimetrskim) zaslonom, dvema zadnjima kamerama in infrardečimi globinskimi senzorji, ki so dejansko ključ do ustanovitve Googlovega projekta za računalniški tridimenzionalni pogled na svet Tango. Trenutno žal še ni znano, kdaj bo nova družina Googlovih tabličnih računalnikov na voljo v prosti prodaji. Mnogi poznavalci so prepričani, da bi lahko novost ugledala luč sveta še pred koncem leta.


Prijavi napako v članku