Računalništvo, telefonija
08.01.2018 09:11
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google ima resne težave s kolesi

Google ima resne težave s kolesi
Google ima resne težave s kolesi

Po mnenju znanstvenikov se posledice globalnega segrevanja že kažejo v povečanem taljenju ledenikov, v številnejših in močnejših ciklonih, spremenjenih vzorcih padavin (ponekod poplave, drugod suše) in podobno. Znanstveniki celo opozarjajo, da bo zaradi globalnega segrevanja ogrožen obstoj številnih živalskih in rastlinskih vrst ter tudi ljudi. Zaradi tega številna vodilna tehnološka podjetja poskušajo biti kar se da prijazna do okolja, vključno s podjetjem Google, ki je za ta namen kupilo kar 1.100 pisanih živobarvnih koles, imenovanih Gbikes. Kolesa naj bi bila namenjena zaposlenim podjetja Google, z njimi pa naj bi se ti prevažali med Googlovimi poslovnimi stavbami.

Težava pa je v tem, da so Googlova kolesa vizualno tako privlačna, da si jih uporabniki kar prilastijo, vključno s tistimi, ki pri podjetju Google sploh niso zaposleni, saj zaradi »praktičnosti« niso zaklenjena. Zato ne preseneča, da na teden »izgine« od 100 pa vse do 250 koles. Čeprav Google zaradi tega ne bo obubožal, so vodilni sprejeli odločitev, da bodo temu naredili konec. Začeli so namreč preizkušati pametne ključavnice, ki bi jih zaposleni odklenili kar s telefoni. Za nameček pa bodo v kolesa vgrajevali tudi navigacijski sistem GPS.

Poznavalci so prepričani, da so pri Googlu sprejeli pravo odločitev, saj ljudje brezplačnih stvari enostavno ne znajo ceniti. Poleg tega kolesa niso ravno poceni, saj naj bi tehnološki gigant za vsako kolo odštel do približno 250 evrov.


Prijavi napako v članku