Spletni brskalniki
02.09.2010 06:29

Deli z drugimi:

Share

Google Chrome 7 na obzorju

Le kako se bo Google odrezal na trgu operacijskih sistemov?
Le kako se bo Google odrezal na trgu operacijskih sistemov?

Medtem ko večina vodilnih programskih hiš več mesecev ali celo let živi na stari slavi svojih spletnih brskalnikov, Googlovi programerji pripravljajo nove različice vse bolj priljubljenega brskalnika Chrome kot za stavo. Računalniški gigant nam je tokrat pripravil že sedmo različico svojega spletnega brskalnika. Zgodnja poskusna različica novinca je na voljo za prenos na strani http://skrci.me/chrome7.

Spletni brskalnik Google Chrome 7 je bogatejši za funkcionalnost, ki je vgrajena tako v poskusni različici konkurenčnega brskalnika Internet Explorer 9 kot Firefox 4. Tu seveda govorimo o strojno-pospešenem grafičnem podsistemu, ki pri najtežjih nalogah koristi moč jedra grafične kartice. S tem je brskalnik povsem kos celo najtežjim nalogam, kot so povečevanje slik, predvajanje spletnih videoposnetkov, prikazovanje zahtevnejših animacij in podobno. Ker brskalnik za te namene koristi moč jedra grafične kartice, je osrednji procesor posledično manj obremenjen.

Prednosti strojno-pospešenega grafičnega podsistema v spletnih brskalnikih Google Chrome 7, Internet Explorer 9 in Firefox 4 lahko, vsaj zaenkrat, koristijo le uporabniki Microsoftovih operacijskih sistemov Windows. Medtem ko bosta končni različici težko pričakovanih brskalnikov Internet Explorer 9 in Firefox 4 nared še pred koncem leta, datum izida brskalnika Chrome 7 javnosti še ni bil razkrit. Glede na hitrost Googlovih programerjev se to utegne zgoditi še letos.

Vas zanima več iz te teme?
Chrome brskalnik

Prijavi napako v članku