Spletni brskalniki
11.04.2012 19:40

Deli z drugimi:

Share

Google Chrome 19 z oddaljeno sinhronizacijo zavihkov

Sinhronizacija zavihkov med spletnimi napravami v realnem času je nadvse uporabna!
Sinhronizacija zavihkov med spletnimi napravami v realnem času je nadvse uporabna!

Spletni brskalnik Google Chrome je med spletnimi deskarji zelo priljubljen, saj ponuja bogato paleto zelo uporabnih funkcionalnosti. Ker vse več računalničarjev posega po bogati paletni mobilnih naprav, so se pri računalniškem gigantu odločili, da pripravijo novo različico spletnega brskalnika, ki jim bo povsem pisan na kožo. Tu gre za poskusno različico brskalnika Chrome 19, ki zagotavlja nadpovprečno hiter in poenoten dostop do zavihkov med posamičnimi napravami.

Povezljivost med brskalniki je omogočena preko Googlovega uporabniškega računa. Če je računalničar z njim prijavljen na osebnem računalniku in hkrati na mobilni napravi Android, se zavihki prikazujejo na obeh straneh enako. Zavihki so med samo vidno ločeni. To pomeni, da na vsaki napravi natančno vemo, katere zavihke imamo odprte na kateri napravi. Na ta način bomo lahko na primer na enostaven način nadaljevali branje članka na pametnem mobilniku Android ali preverili načrt potovanja kar na osebnem oziroma prenosnem računalniku.

Poskusna različica spletnega brskalnika Google Chrome 19 je že na voljo za prenos na spletni strani http://goo.gl/jKyjl. Ta je trenutno na voljo le za uporabnike Microsoftovih operacijskih sistemov Windows XP, Vista in 7. Mobilna različica spletnega brskalnika Chrome pa mora biti nameščena na pametnem mobilnem telefonu z mobilnim operacijskim sistemom Android 4.0 (na primer Galaxy Nexus ali HTC One). Končna različica spletnega brskalnika Google Chrome 19 bo na voljo kmalu. To bo seveda mogoče namestiti tako na operacijski sistem Windows kot Linux in MacOS.

Vas zanima več iz te teme?
Chrome brskalnik

Prijavi napako v članku