Aplikacije in dodatni programi
25.10.2011 06:21
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Gmail z novo preobleko še uporabnejši

Prenovljeni Gmail obeta veliko!
Prenovljeni Gmail obeta veliko!

Elektronski poštni predal Gmail je med spletnimi deskarji zelo priljubljen. Ta v primerjavi s konkurenčnimi rešitvami namreč ponuja izjemno bogato paleto uporabnih spletnih storitev. Ta bo kmalu postal še bolj priljubljen, saj se mu obeta celovita prenova grafičnega vmesnika. Sodeč po videoposnetku, ki je računalniškemu gigantu »pomotoma ušel« na portal YouTube, bo novi Gmail še preglednejši in enostavnejši za uporabo.

Iz videoposnetka, ki je objavljen na spletnem naslovu http://goo.gl/T5fjv, je razvidno, da bo novi grafični vmesnik elektronskega poštnega predala Gmail nekoliko minimalističen ter bo uporabljal sodobne grafične elemente in barvne oznake. In to še ni vse. Za lažjo preglednost bo poskrbljeno s funkcionalnostjo, ki bo velikost prikazanega okna samodejno prilagajala prikazani vsebini. Uporabnik bo imel na izbiro različne možnosti prikaza.

Novi grafični vmesnik elektronskega poštnega predala Gmail bo pričakovano prilagojen družbenemu omrežju Google+. Precejšnjih izboljšav bo deležen tudi sporočilni sistem. Tu bo izpuščeno dolgovezno navajanje predhodnih sporočil. Ta bodo opremljena še s slikami iz profilov uporabnikov in to na način, da bodo dejansko videti kot pogovor. Google bo novosti za elektronski poštni predal Gmail uvajal postopoma. Do konca novembra naj bi bile novosti na voljo prav vsem uporabnikom.

Vas zanima več iz te teme?
Gmail pošta

Prijavi napako v članku