Računalništvo, telefonija
08.02.2021 11:34
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Glasbeno obarvani igričarski spletni brskalnik Opera GX

Spletni brskalnik Opera GX je odslej polno združljiv s priljubljeni spletnimi glasbenimi storitvami, kot so Spotify, Apple Music in YouTube Music.
Spletni brskalnik Opera GX je odslej polno združljiv s priljubljeni spletnimi glasbenimi storitvami, kot so Spotify, Apple Music in YouTube Music.

Čeprav Opera v zadnjem času ni ravno priljubljen spletni brskalnik za osebne računalnike, je kljub temu odličen izdelek. To še posebej drži za spletni brskalnik Opera GX, ki je namenjena ljubiteljem spletnih iger. Ta spletni brskalnik širom sveta namreč uporablja že več kot 360 milijonov uporabnikov, njegova priljubljenost pa tudi na račun pandemije še vedno strmo narašča.

Najpomembnejša prednost spletnega brskalnika Opera GX pred konkurenco je nedvomno možnost omejitve pasovne širine omrežja za sam brskalnik, in sicer v območju od 64 kilobajtov na sekundo pa vse do 25 megabajtov na sekundo, pri čemer je privzeta vrednost nastavljena na megabajt ne sekundo. Omejitev je koristna predvsem v primeru počasne in nestabilne povezave ali v primerih, ko se predvaja ali pretaka neka vsebina z interneta. Brskalnik Opera GX poleg omejitev pasovne širine omrežja omogoča tudi nastavitev omejitev za osrednji procesor in sistemski pomnilnik.

Nedavno pa je spletni brskalnik Opera GX dobil še vgrajen predvajalnik spletne glasbe, ki je združljiv s priljubljeni spletnimi glasbenimi storitvami, kot so Spotify, Apple Music in YouTube Music. Novost je bila zasnovana na način, da so vse ključne funkcije priljubljenih spletnih ponudnikov glasbe uporabniku vedno na dosegu miškinega kazalca. Poleg tega brskalnik samodejno poskrbi za zaustavitev predvajanja glasbe, ko uporabnik zažene priljubljeno igro, po končani igri pa se predvajanje priljubljene spletne glasbe samodejno nadaljuje.

Igričarski spletni iskalnik Opera GX je na voljo na prenos na spletni povezavi https://www.opera.com/gx. Če ste ljubitelji spletih iger in spletne glasbe, priporočamo, da ga vsaj preizkusite. Verjamemo, da nad njim ne boste razočarani.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več