Računalništvo, telefonija
23.03.2016 07:50

Deli z drugimi:

Share

Gionee W909: Pregrešno dragi, a vsestransko uporabni preklopni telefon!

Gionee W909 bo prevzel lovoriko najzmogljivejšega preklopnega pametnega mobilnega telefona!
Gionee W909 bo prevzel lovoriko najzmogljivejšega preklopnega pametnega mobilnega telefona!

Medtem ko so številni proizvajalci preklopne pametne mobilne telefone že odpisali, je kitajsko podjetje Gionee pripravilo novega. Tu gre za preklopni mobilni telefon W909, ki bo na račun strojne opreme primeren tudi za nekoliko zahtevnejše uporabnike. Novost je namreč opremljena z osemjedrnim procesorjem Helio P10, zahtevnim grafičnim vsebinam pa je kos vgrajena grafična kartica Mali T-860. Procesorska jedra ARM Cortex-A53 so izdelana s pomočjo 28 nanometrske tehnologije in podpirajo 64 bitne operacije.

Čeprav mobilni telefon Gionee W909 po obliki močno spominja na telefone iz leta 2007, bo zlahka prepričal širši krog uporabnikov storitev mobilne telefonije. Novost namreč razpolaga z svema zaslonoma visoke ločljivosti, vgrajenim sistemskim pomnilnikom kapacitete štirih gigabajtov in vgrajenim pomnilnikom s 64 gigabajti prostora. Na hrbtni strani najdemo bralnik prstnih odtisov, za opravljanje video pogovorov in zajemanje fotografij pa sta na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk in spletna kamera ločljivosti pet milijonov slikovnih točk. Preklopni mobilni telefon naj bi tehtal okoli 210 gramov.

Kitajsko podjetje Gionee bo preklopni pametni mobilni telefon W909 ponudilo v prodajo konec marca. Zanj naj bi bilo v prosti prodatji potrebno odšteti okoli 550 evrov.


Prijavi napako v članku