Računalništvo, telefonija
22.01.2020 10:00
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Garminova pametna ura, (skoraj) primerna za specialce

Garminova pametna ura, (skoraj) primerna za specialce
Garminova pametna ura, (skoraj) primerna za specialce

Novi pametni uri so pri proizvajalcu Garmin nadeli ime Tactix Delta. Gre za zadnjo v liniji robustnih pametnih ur, izdelanih po vojaških standardih.

Novost pri tem modelu je velik, 1.4 palčni zaslon, kar smo lani sicer že lahko videli na modelu Fenix 6. Poleg velikega zaslona ponuja tudi funkcijo upravljanja z baterijo, ki omogoča napovedovanje trajanja njene življenjske dobe in sporoča, katere funkcija naj bi izklopili oziroma vklopili za njeno daljše delovanje.

Poleg omenjenega ponuja dve funkciji s popolnoma vojaškimi imeni. Prva, prikriti način (angl. stealth mode), povsem onemogoča shranjevanje podatkov in deljenje informacij. Druga, stikalo za izbris (angl. kill switch), z enim pritiskom izbriše celoten spomin v napravi. Nekateri uporabniki so možnostima ob rob dejali, da gre za že videno novost (denimo pri modelih Instinct Tactical in Marq Commander).

Skupaj z možnostmi za izboljšanje varnosti naprave ponuja ura tudi nekaj povsem “taktičnih” dobrot. Ena od njih je t.i. Jumpmaster in pomaga padalcem pri naskoku na cilj, druga pa skupni prikaz dveh lokacij GPS na enem zaslonu.

Ura ponuja tudi nekoliko običajnejši nabor funkcij. Garmin Tactix Delta lahko shrani do 2.000 skladb, podpira Garmin Pay in se lahko nastavi za prejemanje obvestil druge seznanjene pametne ure. Pri Garminu pravijo, da bo baterija zdržala 21 dni (če je naprava v načinu pametne ure), ali 80 dni (v načinu za varčevanje z baterijo).

Cena pametne ure se začne pri 899,99 ameriških dolarjev, kar je približno 811 EUR in je še ena v vrsti primernih daril zase ali prijatelje.


Prijavi napako v članku