Strojna oprema
25.07.2008 08:42
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Garmin nüvi 500 serija

Garmin predstavlja večnamensko vodotesno nüvi prenosno navigacijo, ki se uporablja pri hoji, kolesarjenju, vožnji s skuterjem, avtomobilom in čolnom. Nüvi 500 serija predstavlja najnovejšo tehnologijo s strani Garmina, ki vključuje NavTeq kartografske podatke in možnost dodajanja različnih vrst kartografije, vključujoč topografsko kartografijo za ročne GPS naprave in Blue Chart kartografijo za navtično uporabo.

Nova vodotesna nüvi 500 serija združuje najnovejšo Garminovo navigacijsko tehnologijo, ki vključuje Hotfix tehnologijo; slednja avtomatično izračuna in shrani ključne satelitske informacije ter le-te uporabi pri naslednjem vklopu naprave. Prav tako vključuje NavTeq kartografijo ter več milijonov interesnih točk.

Nüvi 500 serija vključuje Garminov popularni “Where am I?” (“Kje sem?”) funkcijo. Kadarkoli se lahko z enim dotikom na ikono lokacije omogoči prikaz na zaslonu s točno geografsko širino in dolžino, najbližji naslov in križišče, bolnice, policijske postaje, bencinske črpalke ter pomoč na cesti. Dodatno lahko uporabniki s pomočjo ”Garmin Connect Photos” izberejo eno izmed milijonov geo-lociranih slik, ki jih omogoča Google Panoramio, za foto navigiranje na kopnem ali na vodi.

Nüvi 500 serija podatke prikazuje na vodotesnem, na dotik občutljivem zaslonu diagonale 8,9 cm. V osnovni opremi je kompas stran, ”track log” funkcija za pregled načrtovnih poti in odstranljiva Li-Ion polnilna baterija za večurno uporabo v naravi. Vgrajena ˝Wherigo˝ in ˝Geocaching˝ naredita nüvi 500 serijo idealno za uživanje pri aktivnostih v naravi z mnogimi avanturističnimi iskanji zakladov. Dodatna topografska kartografija (TOPO Slovenija) omogoča še bolj natančne podatke.

Kolesarjenje/vožnja s skuterjem

Uporabniški vmesnik je enostaven za uporabo. Nüvi 500 serija ima robusten dizajn, odporen material na UVA/B žarke ter gorivo in barven, na soncu dovolj dobro viden zaslon. Tudi v primeru dežja omogoča vodotesno ogrodje nadaljevanje usmerjanja na želeno destinacijo z uporabo najbolj neposredne poti v najhitrejšem času.

Vožnja v avtomobilu

Uporabnika bodo razveselile funkciji »Kam?«, »Prikaži zemljevid« in glasovno “turn-by-turn” (zavoj za zavojem) usmerjanje do želene destinacije. Na napravi so prednaloženi kartografski podatki City Navigator NT Europe, ki vključujejo tudi Slovenijo (nüvi 550). Naprava vključuje več milijonov interesnih točk (POI).

Vožnja s čolnom

Z dodatno navtično kartografijo BlueChart g2 Vision je nüvi 500 serija primerna tudi za uporabo na vodi in je idealna za občasne navtične navdušence, ki želijo imeti le eno navigacijsko napravo za hojo, vožnjo z avtomobilom, kolesarjenje in uporabo na čolnu ali barki.

Dobavljivost: tretje četrtletje 2008
MPC (osnovni model): 319,00 EUR


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ISF TEAM d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
ISF Team poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Srebrni partner

TEAL d.o.o., Outletko.si

Kidričeva ulica 5, 3270 Laško, Tel: 03 734 00 70
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1991. Od samega začetka se ukvarjajo s prodajo računalniških komponent. Leta 1999 so odprli poslovno enoto (trgovino) v Celju, pričeli pa so tudi ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več
Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več