Igre
13.04.2021 06:41
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Game Pass vendarle tudi za PlayStation 5?

Uporabniki igralne konzole PlayStaion 5 bi lahko dočakali mesečno naročnino na igre.
Uporabniki igralne konzole PlayStaion 5 bi lahko dočakali mesečno naročnino na igre.

Če uporabljate igralno konzolo Xbox podjetja Microsoft, zagotovo poznate mesečno naročnino Microsoft Game Pass. Na podlagi te storitve oziroma naročnine lahko uporabniki priljubljene konzolne igre prenesejo kar preko spleta in jih igrajo na konzolah Xbox. To vključuje tudi igre, ki so bile pripravljene za precej starejši, a še vedno priljubljen Xbox 360.

Ljubiteljem igralne konzole Xbox je trenutno na voljo več kot 100 konzolnih iger, za to pa je mesečno treba odšteti le slabih 10 evrov. Zato ne preseneča, da je storitev Xbox Game Pass nadvse priljubljena. Trenutno jo uporablja že več kot 10 milijonov naročnikov, samo v mesecu marcu pa so ti dodali več kot 23 milijonov novih prijateljev.

Zato ne presenečajo govorice, da o podobni naročnini razmišljajo tudi pri podjetju Sony. Nova storitev naj bi bila na voljo uporabnikom igralne konzole PlayStation 5. Vse igre naj bi bilo mogoče prenesti oziroma namestiti na pogon Solid State igralne konzole. Kljub temu bo za igranje iger vedno potreben dostop do spleta.

Več informacij o novi storitvi podjetja Sony zaenkrat še ni znanih. Po vsej verjetnosti pa bo na voljo še pred koncem poletja. Nabor iger in mesečna naročnina naj bi bila primerljiva s priljubljeno storitvijo konkurenčnega podjetja Microsoft, Xbox Game Pass.

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation konzole PlayStation igre PS5 konzola

Prijavi napako v članku