Telefoni
05.12.2014 13:25
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Galaxy A7: Najtanjši mobilnik podjetja Samsung?

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy A7 bo ponujal odličen kompromis med ceno in zmogljivostjo!
Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy A7 bo ponujal odličen kompromis med ceno in zmogljivostjo!

Podjetje Samsung s pospešenim tempom pripravlja pametni mobilni telefon Galaxy A7, saj v zadnjem času vse bolj izgublja v primerjavi s konkurenco. Novost naj bi se brez težav prikupila predvsem zahtevnejšim uporabnikom storitev mobilne telefonije, saj bo v debelino merila zgolj 6,3 milimetrov in bo s tem prevzela lovoriko najtanjšega pametnega mobilnega telefona družine Galaxy. Ker je podjetje Samsung zanj že pridobil vsa dovoljenja za trženje s strani kitajske ratifikacijske hiše TENNA, to pomeni, da bo novost po vsej verjetnosti predstavljena še pred koncem leta.

Pametni mobilni telefon Galaxy A7 naj bi predstavljal neposredno konkurenco Applovemu mobilniku iPhone 6 Plus, saj bo namreč za prikaz slik uporabljal zaslon s 5,5-palčno (14-centimetrsko) diagonalo ločljivosti 1,920 x 1.080 slikovnih točk oziroma gostote 401 točk na palec. Za preračunavanje podatkov bo zadolžen 64-bitni procesor, ki bo temeljil na osnovi zgradbe ARMv8-A (Qualcomm Snapdragon 615 frekvence 1,5 gigahercev), in sicer v navezi z dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika. Na vgrajenem pomnilniku kapacitete 16 gigabajtov bo sprva nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.4.4 KitKat s prirejenim grafičnim vmesnikom, nekoliko kasneje pa bo seveda zanj na voljo nadgradnja na Android 5.0 Lollipop. Zajemu kakovostnih fotografij bo kos digitalni fotoaparat ločljivosti 16 milijonov točk, za spletne konference pa bo na voljo kamera ločljivosti pet milijonov točk.

Ohišje Samsunga Galaxy A7 bo izdelano iz aluminija, njegova maloprodajna cena pa naj bi se onkraj luže gibala okoli preračunanih 375 evrov, kar pomeni, da bo zanjo v evropskem prostoru potrebno odšteti okoli 475 evrov. Novost naj bi v Evropo prispela najkasneje do naslednje pomladi.


Prijavi napako v članku