Računalništvo, telefonija
03.10.2008 11:57
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Fujitsu Siemens Computers s prenovljeno poslovno ponudbo

Podjetje Fujitsu Siemens Computers, eno redkih, ki s proizvodnjo računalnikov še vztraja v Evropi in tako garantira za vrhunsko kakovost, v oktobru predstavlja več novosti in sicer prenovljeni seriji Esprimo Mobile in Lifebook, novo Esprimo P serijo profesionalnih računalnikov ter Primergy strežnike.

LIFEBOOK S6420 je vedno pripravljen na naslednjo službeno pot. S 13,3˝ širokim zaslonom je še vedno dovolj velik za enostavno delo, a tehta komaj 1,7 kg.


Lifebook S6420

Seveda to ne bi bil pravi poslovnež, če ne bi imel vgrajenega tudi UMTS/HSUPA vmesnika s podporo GPRS/EDGE tehnologiji. Povezuje se tudi preko Bluetooth v2.1 in WLAN 5300 802.11agn, ne manjkata pa niti čitalec SD/MS/MM kartic ter konferenčna kamera. Še ena njegova posebnost je avtonomija delovanja, saj v delovanju zdrži tudi do 8,5 ur. Z integriranim čitalcem prstnih odtisov vaše podatke ščiti pred nezaželenimi uporabniki. Pred padci varuje 3D šok senzor, če po nesreči polijete tipkovnico, pa tudi ne bo hudega, saj je odporna na politje tekočin. Lifebook S6420 je majhen in drugačen, izraža poseben stil, predvsem pa je izjemno funkcionalen. Enostavno fascinantno.

ESPRIMO MOBILE V6505 je vsestranski poslovni prenosnik z že vgrajeno 1,3 MPix kamero, ki ga poganja Intel® Core™2 Duo P7350 procesor z 2.0GHz. Vgrajenega ima tudi 3GB DDR2 RAM-a, ki deluje pri taktu 667MHz. Na trdi disk boste uspeli shraniti do 250GB raznovrstnih podatkov. Za povezljivost s svetom poskrbijo vgrajene tehnologije Bluetooth v2.0, WLAN 802.11 b/g, modem 56k V.92, k vsemu pa vrednost doda še vgrajen čitalec kartic SD/MS/MS Pro/MMC ter reža za Express Card 34/54. Omenjen prenosnik s takšno konfiguracijo in 2-letno vseevropsko mobilno garancijo stane 899 EUR z vključenim DDV.

ESPRIMO P so osebni računalniki za poslovno rabo. Zaradi prefinjene tehnologije za najboljšo ekonomičnost jim pravimo tudi zeleni PC-ji. Tako ustrezajo že najstrožjim jutrišnjim standardom za varovanje okolja in varčevanje z energijo. Odlikuje pa jih tudi zanesljivost, zmogljivost, skrb za okolje, ergonomija ter neskončne možnosti upravljanja in seveda varnosti. Vse nove Esprimo računalnike poganjajo Intel® Pentium Dual Core ali Intel® Core2 Duo procesorji. Z Esprimo P računalniki dobite tudi 5 letno garancijo, kar potrjuje njihovo zavezanost kakovosti.

Ponudba PRIMERGY strežnikov se začenja pri cenovno ugodnem ECONEL 100 S2 strežniku, ki je na voljo že od 799 EUR z vključenim DDV.


Strežnik Primergy Econel 100 S2

Za srednja in večja podjetja pa so gotovo bolj zanimivi ostali Primergy strežniki, kamor sodi tudi PRIMERGY RX strežnik, ki je odličen odgovor na strategijo, ki teži k zmanjševanju stroškov IT okolja. Na primer, Primergy RX300 S4 je “Rack – strežnik”, ki sedaj ponuja še večjo moč zahvaljujoč Intel® Quad-Core Xeon® procesorjem s strojno podprtimi funkcijami virtualizacije in nizko porabo energije. Z zrcaljenjem delovnega pomnilnika, SDDC zaščito (Single Device Data Correction) in vgrajeno RAID funkcionalnostjo, je glavni poudarek na varnosti.


Prijavi napako v članku