Fotoaparati in kamere
17.03.2010 14:24

Deli z drugimi:

Share

Fujifilm Finepix Z700 – digitalni fotoaparat za kakovostno fotografiranje domačih živali

Digitalni fotoaparat Fujifilm Finepix Z700 je pisan na kožo ljubiteljem domačih živali!
Digitalni fotoaparat Fujifilm Finepix Z700 je pisan na kožo ljubiteljem domačih živali!

Ta novica bo zagotovo razveselila ljubitelje domačih živali. Podjetje Fujifilm je namreč pripravilo digitalni fotoaparat Finepix Z700, ki samodejno fotografira domačo žival ko se le-ta »nasmehne«. Fotoaparat je namreč opremljen s tehnologijo »pet detection«, ki samodejno nastavi ostrino, osvetlitev in barvno razmerje. To zagotavlja, da je motiv ustrezno osvetljen in izostren. Slabih 280 ameriških dolarjev oziroma 200 evrov vreden novinec je opremljen s tipalom ločljivosti dvanajst milijonov točk.

Prvi odzivi na novo tehnologijo sicer kažejo, da zaznavanje živali ni tako natančno kot zaznavanje ljudi. Poleg tega naj bi bila novost relativno počasna in naj bi se relativno slabo obnesla pri hitro premikajočih se živalih. V kolikor pa domača žival sedi in je popolnoma pri miru, potem lahko z digitalnim fotoaparatom Fujifilm Finepix Z700 zajamemo izjemno kakovostno fotografijo.

Inovativen fotoaparat naj bi na prodajne police ameriških trgovin zapel proti koncu marca, k nam pa naj bi prispel najkasneje do konca pomladi.


Prijavi napako v članku