Računalništvo, telefonija
11.08.2021 13:30
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Huawei za slušalke FreeBuds 4 pridobil potrdilo o okoljski odličnosti

Huawei FreeBuds 4 so poleg zmogljive strojne opreme in privlačnega dizajna, sedaj dobile še zeleno potrdilo za okoljsko varnost.
Huawei FreeBuds 4 so poleg zmogljive strojne opreme in privlačnega dizajna, sedaj dobile še zeleno potrdilo za okoljsko varnost.

Huaweiu je švicarska organizacija SGS za najnovejši model izredno lahkih in udobnih pravih brezžičnih slušalk (TWS) s tehnologijo aktivnega izničevanja hrupa druge generacije (ANC 2.0) in visoko kakovostnim zvokom, Huawei FreeBuds 4, izdala pametno zeleno potrdilo.

Globalni tehnološki velikan Huawei je objavil, da so brezžične slušalke FreeBuds 4 s strani mednarodno priznane organizacije za inšpekcijske preglede, ocenjevanje, testiranje in certificiranje SGS prejele pametno zeleno potrdilo. Strokovnjaki so v postopku preverjanja ustreznosti slušalke celovito ocenili glede na varnost vgrajenih materialov, varnost uporabe in nošenja, zaščito pred sevanji ter varnost in učinkovitost baterije. Priznanje, ki dokazuje vodilno raven varstva okolja, zdravja in zagotavljanja varnosti, so že prejele tudi slušalke Huawei FreeBuds Pro in FreeBuds 4i.

Huawei je z zelenimi in energetsko varčnimi tehnološkimi inovacijami predan izpolnjevanju družbene odgovornosti ter varovanju zdravja in okolja. Po letih napredka so namreč zeleno zasnovo varovanja okolja vključili na vse ravni delovanja podjetja, od načrtovanja izdelkov, oblikovanja, preko raziskav in razvoja do proizvodnje, dobav in vzdrževanja izdelkov. 

Huawei-FreeBuds-4-slušalke

Vgrajeni materiali: Prave brezžične slušalke postajajo vse bolj priljubljene po zaslugi udobja in prenosljivosti. Ker gre za izdelke, ki so ves čas v stiku s kožo, so pozornost namenili varnosti uporabe in varovanju okolja. Huawei je celo presegel predpise, saj so si zastavili neverjetno stroge zahteve okoljske primernosti embalaže glede deleža plastike, papirja in uporabe trajnostnega črnila.

Varovanje zdravja: Slušalke Huawei FreeBuds 4 ne izpolnjujejo le obveznosti mednarodnih standardov varne jakosti zvoka slušalk Bluetooth, temveč nudijo funkcije odpravljanja hrupa v različnih primerih rabe. S tem je zagotovljena višja raven varovanja sluha in ustvarjena prijetnejša izkušnja poslušanja.

Nošenje: Slušalke FreeBuds 4 so zaradi nizke teže in natančne izdelave izredno udobne za nošnje, ne glede ali gre za dolgotrajno ali kratkotrajno uporabo. Ocena ocenjevalcev je zato izredno pomembna, saj omogoča preprostejše iskanje najbolj udobnega para ušesnih čepkov.

Varnost pred sevanjem: Kar zadeva varnost pred elektromagnetnim valovanjem, je vrednost SAR več kot 40 nižja od mednarodno sprejete kot primerne, kar dokazuje Huaweievo zavezo k zaščiti zdravja uporabnikov.

Varnost baterije: Prav tako je v skladu z najvišjimi standardi zasnovana baterija, kjer je poleg zagotavljanja dolge življenjske dobe poskrbljeno tudi za varnost delovanja. Litijeve baterije so zaščitene pred pregrevanjem, preobremenitvijo in kratkim stikom. Slušalke zaznajo in se primerno odzovejo na previsoke ali prenizke temperature ter so prestale vse mehanske in termične teste.

Odlične zmogljivosti

Za učinkovito izničevanje hrupa v različnih situacijah, slušalke FreeBuds 4 uporabljajo tehnologijo prilagajanja ušesom (AEM – Adaptive Ear Matching). Med vklopljeno funkcijo aktivnega izničevanja hrupa ušesna čepka samodejno zaznata obliko obeh ušes in določita optimalne nastavitve za vsakega uporabnika posebej, s čimer so pri Huaweiu dosegli najbolj udobno izkušnjo uporabe tovrstnih slušalk do zdaj

Huawei-FreeBuds-4-3

Udobnost je ključna pri zagotavljanju optimalne uporabniške izkušnje. V primerjavi s slušalkami Huawei FreeBuds 3, so nove Freebuds 4 doživele kar 13 optimizacij velikosti, kar se je odrazilo tudi na zmanjšanju teže. Ušesni čepek namreč tehta vsega 4,1 g. Poleg tega je ohišje slušalk ukrivljeno za boljše prilagajanje. Posledica niza optimizacij pa nista le boljše udobje pri nošenju in večja togost, temveč so vplivale tudi na izboljšano delovanje aktivnega izničevanja hrupa. 

Posebej pomembna je funkcija povezave z dvema napravama. Ne glede ali gre za napravo Huaweia ali katero od pametnih naprav s sistemi Android, iOS in Microsoft, vse lahko povežete s slušalkami Huawei FreeBuds 4. Na ta način lahko uživate v najljubši glasbi, filmu ali seriji, ne da bi zamudili klic, saj slušalke v tem primeru samodejno zaustavijo predvajanje in se preklopijo na pametni telefon. 

Širok ekosistem naprav Huawei

Huawei je nedavno poleg brezžičnih slušalk FreeBuds 4 predstavil še pametne ure serije Watch 3, ki so že dostopne na trgu, pametne zapestnice Band 6, novo serijo tabličnih računalnikov MatePad, ki obsega modele MatePad Pro 12.6, MatePad Pro 10.8 in MatePad 11 ter računalniška monitorja MateView in MateView GT, ki se pridružujeta 23,8-palčnemu modelu Huawei FullView.

Drzen preizkus novih pametnih ur

Prav nove ure Watch 3 so tudi del izjemne dogodivščine EuroTrip. Ker Watch 3 in Watch 3 Pro odlikuje odlična avtonomija baterije, so se pri Huaweiu odločili to dokazati tudi v praksi. Z uro Watch 3 Pro so opremili dva drzna pustolovca Zuzio in Andrzeja Treneiro, ki sta se podala na štiri tisoč kilometrov dolgo pot po Evropi, vendar s prav posebno zanko – na 21-dnevnem popotovanju, na katerem bosta prečkala 8 držav, naj ne bi uporabila polnilca. Tako bosta uro podvrgla resnično težki preizkušnji.

Del njune zgodbe ste lahko tudi vi. S pustolovcema se boste namreč lahko srečali 12. avgusta, ko se bosta ustavila v Sloveniji.

Več informacij na consumer.huawei.com/si/

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Subsidium, okoljski inženiring in razvoj

Ulica Sallaumines 9, 1420 Trbovlje, Tel: 041 544 468
Vsak izmed nas ima moralno odgovornost varovati okolje in spodbujati trajnostni razvoj družbe za prihodnje generacije. Propadanje okolja dolgoročno ogroža zdravje in varnost ljudi, ... Več

PROWEB SOLUTIONS, Sebastijan Jakomini s.p.

Potrčeva cesta 50, 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655

AR-SET d.o.o.

Dobravica 10A, 8310 Šentjernej, Tel: 05 904 82 27
Vodilni ponudnik računalniške opreme in servisa v Šentjerneju in okolici AR-SET, d. o. o. se že 17 let ukvarja s servisom in trgovino s celostno ponudbo računalniške opreme. ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Letališka cesta 29B, 1000 Ljubljana,
Endava že več kot 21 let spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo ter pomaga nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz področja financ, telekomunikacij, medijev, tehnologije, potrošniških ... Več