Računalništvo, telefonija
04.02.2012 14:51

Deli z drugimi:

Share

Foxconn bo gradil številne tovarne v Braziliji za izdelke podjetja Apple

Zahvaljujoč širjenju Foxconnovih proizvodnih kapacitet bo Apple lažje potešil veliko povpraševanje po njegovih izdelkih.
Zahvaljujoč širjenju Foxconnovih proizvodnih kapacitet bo Apple lažje potešil veliko povpraševanje po njegovih izdelkih.

Povpraševanje po izdelkih podjetja Apple je že dlje časa ogromno. Kupci že vse od prihoda prve generacije mobilnika iPhone zasipavajo z naročili to ameriško podjetje. Zaradi tega ne preseneča dejstvo, da namerava podjetje Foxconn, ki proizvaja Applove produkte, razširiti svoje proizvodne kapacitete.

Že pred nekaj časa je Foxconn napovedal, da bo v Braziliji v kratkem izgradil novo tovarno, v kateri bo izdeloval LCD zaslone. Za katere Applove produkte bo izdeloval zaslone, trenutno sicer še ni znano. Sedaj pa je prišla še vest, da namerava na ozemlju Brazilije zgraditi še dodatnih pet tovarn. Po njihovih napovedih naj bi bilo v vsaki izmed njih zaposlenih približno 1.000 ljudi. Posel sicer še ni uradno sklenjen, saj mora Foxconn z lokalnimi oblastmi razrešiti še nekaj birokratskih ovir, vendar večjih zapletov ni za pričakovati.

Vzroka, zakaj se omenjeni tajski gigant seli v Brazilijo, seveda ni težko odkriti. Tam bo imel izredno nizke davke.


Prijavi napako v članku