Telefoni
17.06.2013 07:27

Deli z drugimi:

Share

Fotografski mobilnik Nokia ZOOM že 11. julija?

Podjetje Nokia naj bi na letošnji julijski konferenci »ZOOM REINVENTED« predstavilo težko pričakovani fotografski pametni mobilni telefon EOS oziroma ZOOM. Z novincem naj bi bilo mogoče zajemati enako kakovostne fotografije kot s kompaktnimi digitalnimi fotoaparati višjega cenovnega razreda.
Fotografski pametni mobilni telefon Nokia ZOOM naj bi luč sveta ugledal že 11. julija!
Fotografski pametni mobilni telefon Nokia ZOOM naj bi luč sveta ugledal že 11. julija!

Podjetje Nokia bo 11. junija v New Yorku organiziralo lastno konferenco, kjer bo predstavilo najnovejše dosežke na področju mobilne telefonije. Ker je finski gigant konferenco poimenoval »ZOOM REINVENTED«, so mnogi poznavalci prepričani, da bomo na njej ugledali težko pričakovani fotografski pametni mobilni telefon Nokia EOS oziroma ZOOM, s katerim bo mogoče zajemati enako kakovostne fotografije in videoposnetke kot s kompaktnimi digitalnimi fotoaparati višjega cenovnega razreda. Novost naj bi bila namreč opremljena s slikovnim tipalom ločljivosti 41 milijonov slikovnih točk, optičnim stabilizatorjem slike in ksenonovo bliskavico.

Najnovejše fotografije, ki so pred kratkim zašle na svetovni splet nakazujejo, da naj bi bilo ohišje pametnega mobilnega telefona Nokia ZOOM grajeno na osnovi mobilnika Lumia 920. Ker gre tu za razvojni primerek je to izdelano iz aluminija, ohišje namenjeno prodaji pa bo po vsej verjetnosti plastično. Strojna oprema novosti pa naj bi obsegala zaslon s 4,5-palčno (11,4-centimetrsko) diagonalo, ločljivostjo 1.280 x 768 slikovnih točk in gostoto prikaza 332 točk na palec, sistemski pomnilnik kapacitete enega gigabajta ter vgrajeni pomnilnik z 32 gigabajti prostora. Na pomnilniku naj bi bil nameščen mobilni operacijski sistem Windows Phone 8.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku