Računalništvo, telefonija
08.06.2006 06:58

Deli z drugimi:

Share

FMC v prvem četrtletju z izrednimi poslovnimi rezultati

Podjetje FMC je v prvem četrtletju letošnjega leta doseglo izvrstne poslovne rezultate v višini 2,2 milijona evrov prihodkov, kar v primerjavi z enakim obdobjem lani predstavlja kar 37-odstotno rast. Lani vzpostavljena spletna trgovina www.fmc.si se je izkazala kot izredno učinkovit način poslovanja, saj je podjetje v zadnjem mesecu prvega četrtletja 2006 kar 12 odstotkov svojih prihodkov ustvarilo prek spletnih nakupov.

V prvem trimesečju letošnjega leta je FMC večji del svojih prihodkov ustvaril na trgu kupcev, ki se ukvarjajo z informacijsko tehnologijo, trgovino, finančnimi storitvami ter storitveno dejavnostjo in industrijo. 53 odstotkov prihodkov so predstavljali osebni in prenosni računalniki, 47 odstotkov pa sistemske rešitve ter z njimi povezana strežniška strojna in programska oprema ter rešitve na področju tiskanja in upodabljanja.

“Izvrstni poslovni rezultati prvega četrtletja so posledica celovite ponudbe kakovostnih rešitev in storitev,” je dejal Martin Fatur, direktor podjetja FMC. “S spletno trgovino pa smo ponudili preprost dostop do vrhunske tehnologije vodilnih svetovnih ponudnikov računalniške opreme.”

V omenjenem četrtletju je FMC pridobil tudi dva prestižna Microsoftova statusa – Microsoft Gold Certified Partner in Microsoft Small Business Specialist – ki mu omogočata pridobitev posebnih tehničnih in prodajnih znanj ter neposredni stik z Microsoftom za ustrezno podporo in vire. Na podlagi pridobljenih znanj FMC partnerjem nudi še kakovostnejše storitve in rešitve ter izredno učinkovito podporo.


Prijavi napako v članku