Operacijski sistemi
17.08.2012 15:19

Deli z drugimi:

Share

Flash Playerja za Android ni več

Flash Player se je moral umakniti varnejši, zanesljivejši in procesorsko manj požrešni tehnologiji HTML5.
Flash Player se je moral umakniti varnejši, zanesljivejši in procesorsko manj požrešni tehnologiji HTML5.

Podjetje Apple je konec lanskega leta doseglo zgodovinsko zmago proti konkurenčnemu podjetju Adobe. Slednje se je namreč dokončno odreklo razvoju tehnologije Flash za vse mobilne naprave. Adobe je tehnologiji Flash pred kratkim zabil še zadnji žebelj v krsto. Od druge polovice avgusta Flash Player namreč ni več na voljo za prenos na spletnem portalu Google Play.

Na portalu Google Play bo Adobe odslej objavljal le še nadgradnje obstoječe tehnologije, te pa bodo seveda namenjene zgolj napravam, ki že imajo nameščen Flash Player. Nadgradnje bodo kakopak vključevale le programske in varnostne popravke. Adobe naj bi Flash Player umaknil iz področja mobilnih naprav zaradi tega, ker naj bi ta za uporabnike predstavlja veliko varnostno tveganje in brez potrebe odžiral procesorsko moč prenosnim napravam ter jim zmanjševal njihovo avtonomijo delovanja.

Tehnologija Flash Player odslej naprej torej ni več podprta za mobilne neprave, ki poganjajo operacijski sistem Android 4.0 ali novejši. Zaradi tega pred morebitno nadgradnjo na nov mobilni operacijski sistem Android 4.1 Jelly Bean najprej odstranite Flash Player iz vaše mobilne naprave. V nasprotnem primeru se lahko kaj hitro zgodi, da bo nadgradnja neuspešna oziroma da bo vaša mobilna naprava delovala povsem nezanesljivo.

Odstranitev tehnologije Flash Player iz mobilne naprave Android je na srečo nadvse enostavna. To naredimo tako, da gremo v meni »Settings« oziroma »Nastavitve« in poiščemo »Applications« oziroma »Aplikacije«. Nato kliknemo na zavihek »All« oziroma »Vse« in poiščemo »Adobe Flash«. Nato nam preostane le še klik na gumb »Uninstall« oziroma »Odstrani« in izbiro potrdimo z gumbom »OK« oziroma »V redu«.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku