Računalništvo, telefonija
30.04.2017 14:49
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Fitbit zavrača očitke o eksplodirajoči bateriji

Fitbit Charge
Fitbit Charge

Ne dolgo nazaj smo poročalo o incidentu s pametno zapestnico Fitbit Flex 2. Ena izmed uporabnic se je prek družbenih omrežij pritožila, da se je zapestnica sama od sebe vnela in ji povzročila opekline druge stopnje. Zdravniki so ji morali ročno odstranjevati delce plastike in gume, ki so sestavni deli pametne zapestnice.

Pri podjetju Fitbit so se hitro odzvali in javnosti sporočili, da bodo primer raziskali. Prav tako so takoj vstopili v kontakt z uporabnico, da bi natančno analizirali kaj točno se je zgodilo. Po zgolj nekaj dneh so se pri Fitbit hitro oglasili. Po kratki raziskavi ozadja so javnosti sporočili, da težava z zapestnico ni v sami zapestnici. Baterija se po mnenju podjetja ni vnela sama od sebe ampak je za eksplozijo kriv predmet oziroma incident z drugim predmetom. Kaj točno to pomeni pri Fitbit niso razjasnili. Vendar pa se je podjetje, kot kaže, izognilo še ene težave saj bi odpoklic pametnih zapestnic Flex 2, ki so se začele prodajali lani, pomenil upad prodaje in morebitne dodatne stroške v obliki odškodnin. Slednje bi v takšni ali drugačni obliki prejeli kupci pametne zapestnice Flex 2.

Fitbit pa se kljub temu sooča s težavami. Prodaja pametnih zapestnic ni tako dobra kot bi to vodstvo pričakovalo in posledična reorganizacija podjetje ni presenetljiva. Prav tako ni presenetljivo, da se Fitbit loteva razvoja pametne ure. Podjetje s tem jasno sporoča, da trg pametnih zapestnic v prihodnje ne bo tako pomemben kot je trg pametnih ur. Pri Fitbitu prav tako napovedujejo razvoj lastne platforme z mobilnimi aplikacijami. To pomeni, da bi razvijalci polega aplikacij za pametno uro Apple Watch in ure na platformi Android, lahko aplikacije razvijali tudi za platformo Fitbit. Brez dvoma bo podjetje resen konkurent na trgu pametnih ur saj ima vzpostavljeno prodajno mrežo, več milijonov uporabnikov in tudi dovolj močno ekipo, da razvije pametno uro in programsko opremo potrebno za platformo mobilnih aplikacij.Prijavi napako v članku