Spletni brskalniki
14.03.2012 06:20

Deli z drugimi:

Share

Brskalnik Firefox 11 na pohodu!

Vas je brskalnik Firefox 11 prepričal?
Vas je brskalnik Firefox 11 prepričal?

Mozilla je pripravila že 11 različico priljubljenega spletnega brskalnika Firefox. Ta je na voljo za operacijske sisteme Windows, MacOS X in Linux ter je kakopak že preveden v slovenski jezik. Pri pripravi novinca so Mozillini programerji upoštevali večino kritik, ki jih je bil s strani spletnih deskarjev deležen njegov predhodnik.

Spletni brskalnik Firefox 11 prinaša možnost poganjanja spletnih aplikacij v celozaslonskem načinu. Programerji so pri novincu seveda občutno povečali tako stabilnost delovanja kot varnost. Med vidnejšimi novostmi najdemo še možnost prenosa zgodovine brskanja, zavihkov in piškotov iz konkurenčnega spletnega brskalnika Google Chrome in sinhronizacijo dodatkov oziroma razširitev med računalniki.

Mozillin spletni brskalnik Firefox 11 je nadvse prijazen do spletnih programerjev. Ti imajo namreč na voljo orodje za spreminjanje CSS vsebin, dostop do shranjevalnika datotek v IndexedDB in polno podporo za protokol SPDY, ki je pisan na kožo hitrejšemu nalaganju spletnih strani. Novi Firefox v slovenskem jeziku je na voljo za prenos na spletni strani http://goo.gl/6dOVk. Preostali operacijski sistemi in svetovni jeziki pa so dosegljivi na naslovu http://goo.gl/2z5to.

Vas zanima več iz te teme?
Chrome brskalnik

Prijavi napako v članku