Facebook
19.10.2010 14:40

Deli z drugimi:

Share

Facebookove aplikacije prikrito pošiljajo vaše podatke oglaševalcem

Igranje spletnih iger programske hiše Zynga vas lahko stane zasebnosti na Facebooku!
Igranje spletnih iger programske hiše Zynga vas lahko stane zasebnosti na Facebooku!

Spletna časopisna hiša Wall Street Journal je objavila izsledke izjemno zanimive raziskave. Ta je pokazala, da določene Facebookove aplikacije oglaševalcem prikrito pošiljajo informacije o uporabnikih priljubljenega socialnega omrežja. To je sicer v nasprotju celo s pravili Facebooka, ki z osebnimi in zasebnimi podatki svojih uporabnikov pogosto ravna kot svinja z mehom.

Na zatožni klopi spletne časopisne hiše Wall Street Journal so se znašle vse Facebookove aplikacije, ki jih je pripravila programska hiša Zynga (predvsem Farmville in Texas Hold’em). Te naj bi oglaševalcem na redni osnovi pošiljale zasebne podatke o več deset milijonih uporabnikov socialnega omrežja Facebook. To vključuje tudi tiste, ki imajo sicer nastavljen najvišji nivo varovanja zasebnosti.

Po nepotrjenih informacijah naj bi do odtekanja osebnih in zasebnih podatkov uporabnikov prišlo zaradi napake v programski kodi. Vodilni možje socialnega omrežja Facebook ugotovitev spletne časopisne hiše Wall Street Journal seveda še niso komentirali. Kaj lahko tu sploh naredijo uporabniki priljubljenega socialnega omrežja? Nič lažjega kot to. Preprosto prenehajo z igranjem spletnih iger programske hiše Zynga.


Prijavi napako v članku