Digitalizacija
08.08.2013 07:33
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook želi oglaševalski denar namenjen klasični televiziji

Priljubljeno družbeno omrežje Facebook naj bi oglaševalcem kmalu ponudil možnost oglaševanja na enak način, kot ga ti imajo v svetu klasične televizije. To ne bo ravno poceni, saj bodo morali za 15 sekundni videoposnetek dnevno odšteti do preračunanih 1,9 milijonov evrov.
Facebook si na račun video oglasov obeta zajetno količino dodatnega denarja!
Facebook si na račun video oglasov obeta zajetno količino dodatnega denarja!

Ker denarja ni nikoli odveč, so se vodilni priljubljenega družbenega omrežja Facebook odločili, da oglaševalcem ponudijo možnost oglaševanja na enak način, kot ga ti imajo v svetu klasične televizije. Ti naj bi namreč še do konca leta imeli na voljo možnost objave do 15-sekundnih video oglasov. Tovrstno oglaševanje naj bi bilo nadvse učinkovito, saj bodo oglaševalci imeli možnost ciljnega oglaševanja glede na lokacijo, starost in spol uporabnikov. Tu naj bi bil celo na voljo poseben sistem, ki bo oglas predvajal takrat, ko naj bi ta dosegel največji učinek.

Video oglaševanje na družbenem omrežju ne bo poceni, saj naj bi podjetje Facebook zanj dnevno zahtevalo do preračunanih 1,9 milijonov evrov (odvisno od števila uporabnikov, ki bi jih oglaševalec nameraval doseči). Cena za predvajanje 15 sekundnega oglasa naj ne bi bila zasoljena, saj družbeno omrežje Facebook danes šteje že več kot 1,15 milijarde uporabnikov. Za nameček je v drugem četrtletju letošnjega leta kar 61-odstotkov uporabnikov Facebooka stran obiskovalo vsaj enkrat na dan. Samo v ZDA kar 88-odstotkov ljudi vsak večer aktivno uporablja Facebook med najbolj gledanim televizijskim terminom.


Prijavi napako v članku