Facebook
31.05.2013 11:52

Deli z drugimi:

Share

Facebook zaupanja vredne profile označuje s kljukico

Priljubljeno družbeno omrežje Facebook je uvedlo sistem, ki jamči za istovetnost profilov, in sicer preko modre kljukice. Ta se pojavi ob imenu na samem profilu, pri iskanju in vsepovsod drugje, kjer se prikaže ime profila. Preverjenim profilom lahko po zagotovilih Facebooka v celoti zaupamo.
Facebook preverjene profile označuje z modrimi kljukicami.
Facebook preverjene profile označuje z modrimi kljukicami.

Lažni profili in »všečki« močno škodujejo ugledu družbenih omrežij, saj ti namreč odvračajo podjetja od objavljanja plačljivih oglasov. Čeprav Facebook redno odstranjuje tako lažne uporabniške račune kot “všečke”, vseh kakopak ne more odstraniti, zato je uvedel sistem, preko katerega jamči istovetnost poslovnih strani oziroma strani javnih in pomembnih osebnosti. Novost v imenu priljubljenega družbenega omrežja jamči za istovetnost profila, in sicer preko modre kljukice, ki se pojavi zraven imena profila.

Kljukica se pojavi tako ob imenu na samem profilu kot pri iskanju in vsepovsod drugje, kjer se prikaže ime profila. Priljubljeno družbeno omrežje Facebook trenutno preverja in potrjuje le profile javnih in pomembnih osebnosti ter večjih blagovnih znamk. Čeprav Facebook še ne želi razkriti, kako nov sistem preverjanje identitet deluje v praksi, naj bi bil ta tako rekoč stoodstotno zanesljiv, kar posledično pomeni, da lahko preverjenim profilom v celoti zaupamo. Trenutno še ni znano, ali bo nov sistem na voljo tudi običajnim smrtnikom.


Prijavi napako v članku