Računalništvo, telefonija
19.05.2014 22:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook z vsemi topovi nad Snapchat

Glavni adut Facebookove storitve Slingshot naj bi bil možnost pošiljanja kratkih videoposnetkov prijateljem in znancem.
Glavni adut Facebookove storitve Slingshot naj bi bil možnost pošiljanja kratkih videoposnetkov prijateljem in znancem.

Storitev Snapchat v tem trenutku uporablja več kot 30 milijonov uporabnikov, ki si med seboj delijo dobrih 350 milijonov fotografij dnevno. Zaradi svoje zasnove, ki omogoča samodejno brisanje sledi, je predvsem priljubljena med najstniki. Kljub izjemni priljubljenosti ji številni poznavalci napovedujejo zelo težke čase, saj si je nedavno nakopala jezo prvega moža podjetja Facebook in sicer predvsem zaradi spodletelega prevzema.

Družbeno omrežje Facebook se bo priljubljeni storitvi Snapchat poskušalo zoperstaviti z naslednikom lastne storitve Poke, ki zaradi slabe zasnove ni uspela. Nova storitev naj bi bila opremljena z oznako Slingshot, njen glavni adut pa naj bi bila možnost pošiljanja kratkih videoposnetkov prijateljem in znancem. Novost naj ne bi bila neposredno povezana z družbenim omrežjem Facebook, saj bodo uporabniki ločeni od njega.

Spletna storitev Facebook Slingshot naj bi bila tako rekoč že nared za uporabo, saj je skupina uporabnikov že zaključila s preizkušanjem. Novost bo na voljo takoj, ko jo bodo potrdili vsi člani upravnega odbora. Po najboljšem scenariju bi se to utegnilo zgodili še pred konec poletja oziroma najkasneje v prvi polovici jeseni.


Prijavi napako v članku