Facebook
30.10.2017 12:44

Deli z drugimi:

Share

Facebook predstavlja nova orodja za administratorje skupin

Facebook predstavlja nova orodja za administratorje skupin
Facebook predstavlja nova orodja za administratorje skupin

Verjetno smo vsi del kakšne Facebook skupine, ali pa smo vsaj bili, ali vsaj vemo, kako Facebook skupine delujejo kajne? Danes je “veliki F” predstavil kar obsežno zbirko novosti na področju Facebook skupin, osredotočili pa so se predvsem na pomoč administratorjem do boljšega upravljanja skupine, lažje obravnave skupnosti, člani skupin pa bodo z novostmi lažje sodelovali v debatah, se med seboj hitreje povezovali itd. Kaj prinaša Facebookova nadgradnja? Glede na mnenja in povratne informacije uporabnikov so pri Facebooku prirpavili podporo za “welcome” objave, značke, članske profile in ostala orodja namenjena administratorjem.

Facebook je letos junija organiziral prvi Facebook Communities Summit v Chicagu, kjer so se predstavniki podjetja zbrali s stotimi administratorji skupin in izmenjali mnenja. To je zaposlenim pri Facebooku dalo nov vpogled v realno stanje, iz prve roke so lahko poslušali izkušnje iz prakse in tak način naredili načrt, kako izboljšati uporabniško izkušnjo za člane in administratorje Facebook skupin.

Ena najbolj splošnih potez vseh administratorjev skupin je, da najprej pozdravijo nove člane oz. jim izrečejo dobrodošlico v primerih, ko je skupina bolj formalne narave. Do danes je to vsak administrator moral storiti ročno, in sicer ja napisal nek tekst in ga objavil v skupino. Potem je moral poiskati vse nove člane in jih enega po enega označiti v objavi. Novi “welcome posts” so koristni ravno v teh primerih, kajti administratorjem omogočajo, da ti napišejo “tekst dobrodošlice”, kje so novi člani avtomatsko označeni. Facebook je s tem želel pospešiti celoten postopek in kot kaže mu je to tudi uspelo.

Dve nadaljnji novosti sta usmerjeni v nove člane, in sicer se fokusirata na lažje povezovanje med novimi člani. Glavni cilj je, da se administrator, ekipa in ostali vodje ekip med seboj bolje spoznajo in povežejo. Z novimi značkami bodo člani takoj vedeli kdo je administrator skupine, moderator in član, ki je šele pred kratkim vstopil v skupino.

Poleg omenjenih značk lahko člani vidijo “skupinske profile” drugih članov, ko kliknejo na njihov ime. Ti profili nudijo osnovne informacije o posamezniku, so pa to javne informacije, ki jih uporabnik uporablja tudi na svoje Facebook profilu. Recimo, kako dolgo je oseba že član skupine, ali imate s to osebo kakršnekoli skupne prijatelje in ali se morda zanimajo za obisk istih dogodkov. Glavna ideja je, da ljudje odkrijejo, če imajo karkoli skupnega z drugim članom skupine. Ti “mini profili” imajo tudi bližnjice do osebnih profilov članov, lahko jim direktno pošljemo tudi zasebno sporočilo ali pa jih dodamo kot prijatelje.

Facebook poleg vsega opisanega predstavlja tudi nova orodja za delovanje v skupinah. Ena od teh orodij je Group Insights, ki ponuja nasvete glede objav, kdaj objaviti glede na zgodovino uporabnikov itd. Novost je tudi ta, da lahko administratorji po novem “blokirajo” komentiranje določenega člana v skupini, kar je razlika od prej, namreč do zdaj je administrator lahko izključil komentiranje zgolj za celotno objavo, kar pa je ustavilo debato. V najhujšem primeru lahko administrator tudi izključi določenega člana iz skupine, če se recimo ta ni sposoben obnašati po pravilih, ki veljajo v neki skupini. To je od zdaj naprej možno storiti zgolj z enim klikom na gumb.


Prijavi napako v članku