Poslovne rešitve
08.04.2021 12:00
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook oglasi: zaupate podatkom vašega pixla?

ROAS monster združuje podatke o dejanski prodaji s podatki oglaševanja. Prikaže prave rezultate, pravi ROAS in pravi CPO.
ROAS monster združuje podatke o dejanski prodaji s podatki oglaševanja. Prikaže prave rezultate, pravi ROAS in pravi CPO.

Kaj potrebuje podjetje, če želi z uspešnim oglaševanjem postopoma večati svoje prihodke? Rezultate, rezultate in rezultate. Aja, in ti morajo biti točni.

Oglejmo si preprost primer.

Začnete prodajati preko spleta in v mislih imate jasno zastavljen cilj. Želite prodati čim več izdelkov in pri tem ohraniti čim nižje stroške oglaševanja. Po nekaj izračunih ocenite, da vaš CPO ne sme preseči 10 na naročilo. Začnete oglaševati. V mislih ste že v deželi, kjer se cedita mleko in med.

Naslednji dan preverite rezultate. Vaša kampanja je porabila 1000 in ustvarila 90 konverzij. To pomeni, da je vaš CPO 11 , kar je malce preveč. Odločite se, da boste izklopili kampanjo, saj ustvarjate izgubo.

Ja, to bi bila prava odločitev. Ampak sprejeli ste jo na podlagi napačnih podatkov.

Kako, prosim?

Naj pojasnimo. Vaša kampanja je v resnici ustvarila 120 naročil, le da se je tistih 20 naročil izgubilo nekje na poti iz spletne trgovine v Ads Manager. Vaš CPO je bil pravzaprav 8 € in ustvarjali ste dobiček. Namesto izklopa kampanje bi lahko povišali budget in dodatno povečali število naročil.

Vidite, kako različna sta ta dva scenarija?

Zdaj pa si predstavljajte, da vsak dan naredite tako napako. Da vsak dan sprejemate odločitve na podlagi napačnih podatkov. Mogoče si zdaj mislite: “No, bom pač upošteval razliko.

Ne bo šlo. Veste, zakaj? Ker razlika niha do 30%. To je pa kar velika številka, a ne?

Če se slepo zanašate na informacije, ki vam jih ponuja Facebook pixel, je zelo možno, da vodite svoje podjetje na podlagi napačnih podatkov.

Vas je zmrazilo ob tej misli? Niste edini.

Lahko ste najboljši marketinški guru na svetu in ustvarjate noro dobre oglase, ampak če optimizirate kampanje na podlagi napačnih rezultatov, potem je vse vaše znanje zaman. Ker izgubljate denar.

Rešitev? Sami izračunajte pravi CPO in ROAS. Samo preverite podatke pixla, odprete novo tabelo, pogledate dejansko število naročil, začnete vnašati številke v tabelo in … vmes zadremate. Ker se to sliši kot izjemno dolgočasno in utrujajoče delo, podatki pa bodo najverjetneje že zastareli, ko jih boste končno uredili.

Druga opcija je, da svoje podjetje vodite na podlagi podatkov pixla in upate na najbolje.

Verjetno niste navdušeni ne nad eno in ne nad drugo opcijo. Tudi mi nismo bili. Zato smo ustvarili rešitev.

Pozabite na netočne podatke, ki vodijo do napačnih odločitev in povzročajo izgubo denarja. Čas je, da se končno pogovorimo o pravih rezultatih. Le ti vam bodo namreč omogočili, da uspešno optimizirate kampanje, imate boljše rezultate in povečate svoje prihodke. Ne, to ni nobena pravljica za lahko noč. To je dejansko mogoče.

Kako? Z novim orodjem ROAS monster. Za razliko od drugih orodij ROAS monster združuje podatke o dejanski prodaji s podatki oglaševanja in vam tako prikaže prave rezultate, kot so število naročil, pravi ROAS, pravi CPO in druge ključne metrike. Podatki se osvežijo vsakih nekaj minut, tako da lahko brez tveganja te rezultate uporabite za optimiziranje kampanj in spremljanje vašega uspeha.

Dodatne prednosti zajemajo tudi združevanje podatkov iz več trgovin ali oglaševalskih računov, kar pomeni, da imate vse vaše rezultate na enem mestu. Prav tako dobite dostop do podatkov, ki vam prej niso bili na voljo, kot je na primer skupni ROAS produkta, ki ga prodajate v več državah ali oglašujete v več oglaševalskih računih. 

Nobenega balasta, samo pravi podatki. Bi radi izvedeli več? Obiščite roasmonster.net.

Vas zanima več iz te teme?
ROAS CPO ROAS monster

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

KIKštarter KAMNIK

Fužine 10, 1241 Kamnik, Tel: 031 226 763
KIKŠtarter je več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo. Poleg samega prostora ponujajo različne sklope izobraževanja in delavnice. Program so ... Več
Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

GAMBIT TRADE d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Podjetje Gambit trade d.o.o. je specializirano za rešitve vodenja prodaje in prodajnih skupin. Pomagajo vam pri uvajanju Microsoft rešitev … Več