Digitalizacija
17.03.2013 06:18

Deli z drugimi:

Share

Facebook napada z obsežno prenovo osrednjega prikaza novic

Priljubljeno družabno omrežje Facebook je najavilo temeljito prenovo osrednjega prikaza novic. Ti so pri prenovi uporabili elemente mobilnih aplikacij, kar kaže na to, da bomo kmalu deležni enotnega grafičnega vmesnika tako za osebne računalnike kot mobilne naprave.
Facebook je s prenovo osrednjega prikaza novic postal še preglednejši in uporabnejši.
Facebook je s prenovo osrednjega prikaza novic postal še preglednejši in uporabnejši.

Ofenziva priljubljenega družbenega omrežja Facebook ne pojenja, saj njegova konkurenca postaja vse močnejša in mu jemlje tako uporabnike kot oglaševalski denar. Njihovi programerji so se tokrat odločili za temeljito prenovo osrednjega prikaza novic, kjer uporabniki spremljajo prispevke znancev, podjetji in priljubljenih spletnih medijev, kot so Računalniške novice (http://goo.gl/J0T4b). Ti so s prenovo osrednjega prikaza novic dejansko v ospredje postavili slike, zemljevide in vse pomembne prispevke oziroma obvestila.

Pri prenovi osrednega prikaza novic so programerji priljubljenega družbenega omrežja uporabili elemente, ki jih najdemo pri njihovi mobilni aplikaciji, kar kaže na to, da bomo kmalu deležni enotnega grafičnega vmesnika tako za osebne računalnike kot pametne mobilne telefone in tablične računalnike. Uporabniki lahko sedaj uživajo v precej večjih slikah, prikazu kolaža na enem mestu in dveh dodatnih namenskih pogledih. Medtem ko prvi omogoča hiter pregled v vsebine oziroma objave, je drugi namenjen enostavnejšemu in hitrejšemu dostopu do večpredstavnostnih vsebin.

Uporabniki priljubljenega družbenega omrežja bodo prenovljen osrednji prikaz novic deležni v naslednjih tednih oziroma najkasneje konca aprila. Ker bo uvajanje novosti postopno, boste lahko novi videz prejeli šele konec pomladi. Programerji podjetja Facebook so medtem že napovedali tudi prenovo grafičnega vmesnika za mobilne naprave. Novost bo najprej na voljo za Applove pametne mobilne telefone iPhone in tablične računalnike iPad, nekoliko kasneje jo bodo seveda prejeli tudi lastniki mobilnih napravo Android.


Prijavi napako v članku