Igre
16.01.2008 21:29
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Fable 2

Legenda Peter Molyneux (Theme Park, Dungeon Keeper, Black & White, Movies itd.) se izredno rad širokousti o tem, kako oh-in-sploh bo njegova naslednja igra, kar pa ima seveda svoje pozitivne, kot tudi negativne lastnosti. Dviguje pričakovanja in zanimanje za igro, hkrati pa tvega, da mu bodo razjarjeni igričarji, razočarani nad končnim rezultatom, z vilami in grabljami prišli razbijat na vrata (okej, ga preklinjali na forumih). Zdaj že lep čas kleplje RPG-jko Fable 2, za katero ste, če količkaj spremljate dogajanje na igričarskem področju, že skoraj morali slišati.

Hipotetično naprednih funkcij in detajlov je v nadaljevanju preveč, da bi jih naštevali, omenimo pa lahko bojevanje, odvisno tudi od konteksta in položaja (če bomo stali poleg steklenice, bomo ob pritisku na gumb nasprotniku v glavo vrgli, ja, steklenico; če kamen, pa pač kamen), da bo skozi večino igre ob nas capljal in nas zvesto gledal inteligenten kuža, ki se bo spreminjal in razvijal glede na naše igranje (če ne marate psov in si ga ne boste želeli, mu boste morali zbežati, ko bo ranjen, pa še takrat vas bo revček verjetno našel), da se vrača možnost flirtanja z nasprotnim spolom (nekaj NPC-jev bo tudi gejev), s katerimi se bomo lahko celo poročili in imeli otroke, nezmožnost umrtja (ob porazu bomo dobivali le nepopravljive brazgotine), izostanek vmesnih sekvenc, večigralstvo in prostran, dinamičen svet, v katerem se ne bo nikoli pozabilo, kaj smo storili.

Nekam sumljivo preambiciozno, kajne? Če res, se bomo prepričali proti koncu letošnjega leta. Fable 2 je drugače Xbox 360 ekskluziva, a ni vrag, da jo bomo, tako kot enko, videli tudi na PC-jih.


Prijavi napako v članku