Programska oprema
14.12.2006 11:01

Deli z drugimi:

Share

F-Secure Client Security 7 s še zmogljivejšo zaščito

Finsko podjetje za računalniško varnost F-Secure je predstavilo novosti, ki jih bo vseboval varnostni paket F-Secure Client Security 7. Poleg že obstoječih zaščit v dosedanjih različicah (protivirusni in protivohunski program, požarni zid, nadzor aplikacij) bo program omogočal tudi centralizirano zaščito podjetij pred neznanimi (zero-day) grožnjami in skritimi (rootkit) programi.

Najpomembnejša novost je F-Secure DeepGuard, ki ščiti pred neznanimi grožnjami. Združuje več različnih tehnologij, kot so na primer sprotna (real-time) hevristika, izvajanje v omejenem okolju (sandboxing) in nadzor nad obnašanjem programov. Poleg analiziranja novih programov ob zagonu F-Secure DeepGuard tudi neprestano nadzira obnašanje programov in ustavi aktivnosti, ki bi lahko ogrožale računalnik. Prednost rešitve je tudi integracija s protivirusnim programom in požarnim zidom.

Druga pomembna novost paketa F-Secure Client Security 7 je možnost odkrivanja skritih (rootkit) programov z uporabo tehnologije F-Secure BlackLight. Tako kot ostale zaščite je tudi to možno upravljati centralno, kar administratorjem omogoča na primer pregled vseh računalnikov v omrežju v času, ko le-ti niso v uporabi (ponoči ali čez vikend).

Kot odziv na povečano število vohunskih programov je F-Secure v paketu F-Secure Client Security 7 še izboljšal protivohunsko zaščito, ki onemogoča namestitev vohunskih programov. Izboljšana je tudi karantena, ki ločuje viruse, vohunske programe in potencialno škodljive programe.

Paket F-Secure Client Security 7 se lahko upravlja z nadzornim programom F-Secure Policy Manager 7. Le-ta omogoča centralno nameščanje, nastavljanje, nadgradnje in nadzor vseh rešitev F-Secure v podjetju z uporabo enotnega nadzornega programa.

Novost je tudi F-Secure Anti-Virus for Servers 7, ki ščiti pred okužbo strežnike, ki delujejo na operacijskem sistemu Windows server.

Veliko pozornosti so pri podjetju F-Secure namenili hitrosti delovanja in uporabi sistemskih sredstev, tako da so zmanjšali število procesov in še pospešili delovanje.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več
Zlati partner

S&T ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Zlati partner

Medic sistemi d.o.o.

Jerebova ulica 18, 8000 Novo mesto, Tel: 07 332 16 10
Kdo smo? Smo družinsko podjetje z več kot 35 letno tradicijo poslovanja.Smo informacijsko podjetje, ki skrbi za trajnostni razvoj kakovostne storitve in rešitev.Smo pravi ... Več
Zlati partner

Cambium Networks

Unit B2, Linhay Business Park Eastern Road Ashburton, United Kingdom, , Tel: +44 1364 655500