Programska oprema
14.12.2006 11:01

Deli z drugimi:

Share

F-Secure Client Security 7 s še zmogljivejšo zaščito

Finsko podjetje za računalniško varnost F-Secure je predstavilo novosti, ki jih bo vseboval varnostni paket F-Secure Client Security 7. Poleg že obstoječih zaščit v dosedanjih različicah (protivirusni in protivohunski program, požarni zid, nadzor aplikacij) bo program omogočal tudi centralizirano zaščito podjetij pred neznanimi (zero-day) grožnjami in skritimi (rootkit) programi.

Najpomembnejša novost je F-Secure DeepGuard, ki ščiti pred neznanimi grožnjami. Združuje več različnih tehnologij, kot so na primer sprotna (real-time) hevristika, izvajanje v omejenem okolju (sandboxing) in nadzor nad obnašanjem programov. Poleg analiziranja novih programov ob zagonu F-Secure DeepGuard tudi neprestano nadzira obnašanje programov in ustavi aktivnosti, ki bi lahko ogrožale računalnik. Prednost rešitve je tudi integracija s protivirusnim programom in požarnim zidom.

Druga pomembna novost paketa F-Secure Client Security 7 je možnost odkrivanja skritih (rootkit) programov z uporabo tehnologije F-Secure BlackLight. Tako kot ostale zaščite je tudi to možno upravljati centralno, kar administratorjem omogoča na primer pregled vseh računalnikov v omrežju v času, ko le-ti niso v uporabi (ponoči ali čez vikend).

Kot odziv na povečano število vohunskih programov je F-Secure v paketu F-Secure Client Security 7 še izboljšal protivohunsko zaščito, ki onemogoča namestitev vohunskih programov. Izboljšana je tudi karantena, ki ločuje viruse, vohunske programe in potencialno škodljive programe.

Paket F-Secure Client Security 7 se lahko upravlja z nadzornim programom F-Secure Policy Manager 7. Le-ta omogoča centralno nameščanje, nastavljanje, nadgradnje in nadzor vseh rešitev F-Secure v podjetju z uporabo enotnega nadzornega programa.

Novost je tudi F-Secure Anti-Virus for Servers 7, ki ščiti pred okužbo strežnike, ki delujejo na operacijskem sistemu Windows server.

Veliko pozornosti so pri podjetju F-Secure namenili hitrosti delovanja in uporabi sistemskih sredstev, tako da so zmanjšali število procesov in še pospešili delovanje.


Prijavi napako v članku