Računalništvo, telefonija
13.08.2015 13:56
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Evropski dopustniki še vedno odvisni od tiskanih potovalnih dokumentov

93 odstotkov dopustnikov se zanaša na natisnjene potovalne dokumente, kljub temu, da o potovanjih raziskujejo prek spleta in jih na spletu rezervirajo.
Evropski dopustniki še vedno odvisni od tiskanih potovalnih dokumentov
Evropski dopustniki še vedno odvisni od tiskanih potovalnih dokumentov

Canon Europe, vodilni svetovni ponudnik rešitev za upodabljanje, je predstavil izsledke evropske študije, ki kaže, da kljub temu, da 92 odstotkov potrošnikov o počitnicah raziskuje prek spleta, da jih 82 odstotkov prek spleta rezervira nastanitev in 77 odstotkov rezervira potovanja z uporabo interneta, kar 93 odstotkov evropskih dopustnikov še vedno tiska svoje potovalne dokumente.

Evropska raziskava ugotavlja, da 71 odstotkov potrošnikov tiska svoje potovalne dokumente kot previdnostni ukrep pred tehnološkimi težavami ali zapleti v vrsti, več kot polovica (51 %) pa jih to počne iz navade. »Za vsak slučaj« svoje potovalne dokumente najpogosteje tiskajo nemški (75 %) in britanski (74 %) dopustniki, kažejo ugotovitve raziskave.

Izmed tistih, ki tiskajo svoje potovalne dokumente, jih 87 odstotkov med potovanjem uporabi natisnjene dokumente. Več kot polovica v raziskavi sodelujočih (57 %) se pri iskanju informacij med potovanjem obrne na družabne medije in splet, le 10 odstotkov pa jih dejansko uporabi informacije ponudnika, pri katerem so rezervirali potovanje (kot so spletne potovalne agencije, ponudniki rezervacij ipd.).

Marc Ranner, vodja trženja v podjetju Canon Europe, je dejal: »Kljub temu, da so evropski popotniki sprejeli digitalne medije za raziskovanje, primerjanje cen in rezervacijo potovanj, pa so še vedno zelo odvisni od natisnjenih potovalnih dokumentov. Bodisi gre za pomanjkanje zaupanja v elektronske sisteme, ki jih uporabljajo organizatorji potovanj, bodisi v njihove lastne tehnologije, oprijemljivi natisnjeni dokumenti so še vedno zanesljiva referenca.«

Ob vprašanju, katere informacije želijo imeti počitnikarji med potovanjem takoj na voljo, so najpogostejše vključevale: naslov končnega cilja potovanja (67 %), zemljevid destinacije (51 %), navodila, kako priti do nastanitve (42 %), navodila, kako priti z javnim prevozom do cilja potovanja (31 %), in najpomembnejši lokalni naslovi in številke (28 %).

Ranner je še povedal: »Sporočilo potovalnim podjetjem je jasno; natisnjeni potovalni dokumenti so za popotnike še vedno zelo pomembni, a informacije, ki jih vključujejo, bi lahko bile bolj uporabne. Namesto le zagotavljanja podrobnosti, povezanih z rezervacijo, ali objave ciljanih oglasov, ki se jih pogosto spregleda, lahko podjetja natisnjenim potovalnim dokumentom dodajo novo vrednost. Na ta način bodo razširila in izboljšala uporabniško izkušnjo in uporabnikom namesto le potrebnih informacij ponudila tudi podatke, ki si jih ti resnično želijo v uporabniku prijazni in tiskani obliki. Na ta način se popotnikom v tujini ne bo treba toliko zanašati na internet.«

»Obstaja tudi priložnost združitve prednosti interneta in zanesljivosti tiska. Z uporabo izbirnih ali prilagodljivih spletnih dokumentov, ki omogočajo potrošnikom tiskanje zanje pomembnih informacij, je mogoče doseči stopnjo personalizacije, ki dokazuje, da podjetje razume potrebe potrošnikov in da so ti v središču njegovega poslovanja,« je še dodal Ranner.


Prijavi napako v članku