Življenjski slog
Poslovne rešitve
27.11.2021 08:20
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ko sedenje v pisarni postane užitek

Se še spomnite na svoja dvajseta leta, ko ste lahko za računalnikom izvajali akrobacije in nikoli občutili kakršne koli bolečine?

Prevrtite 10 let naprej in čas oziroma starost sta naredila svoje. Nepravilni gibi in nepravilna telesna drža zadnjih nekaj let so pustili posledice. Ob koncu dneva ste utrujeni, v hrbtu in vratu čutite bolečine, ledveni predel je tog, rekreacija in telovadba pa ne olajšata bolečin v isti meri kot pred nekaj leti. Stanje bo vsako leto slabše, zato je pomembno, da že danes ukrepate.

Ergonomija ni le marketinška domislica. Gre za vedo, ki raziskuje, kako izboljšati vsakdanje pripomočke, ki jih ljudje uporabljajo pri delu. Ko analiziramo pisarniško okolje, opazimo nešteto področij, kjer bi ergonomija lahko naredila pozitivne spremembe. Vse od miz in stolov, na katerih ljudje preživijo večino časa, do računalniške opreme in tudi postavitev dokumentov na mizi.

Podjetje Ergonomske rešitve d.o.o. je specializirano podjetje, ki rešuje problematiko neustrezno organiziranih delovnih mest z Ergos pisarniškimi stoli in ergonomskimi stojali Ergonomko.

ergos-stoli-stojalo-ergonomko-nepravilna-drža

Ergos pisarniški stol: harmonija udobja in ergonomije

Če ste eden izmed tistih, ki vam je uspelo prepričati šefa, da vam je priskrbel ergonomski stol za vašo delovno postajo, potem ste zagotovo opazili razliko v primerjavi z navadnim pisarniškim stolom. Nov stol vam omogoča, da dalj časa ostanete osredotočeni na svoje delo, bolečine v hrbtu in vratu pa se začnejo zmanjševati ali celo popolnoma izginejo. Tudi vaši sodelavci so po vsej verjetnosti opazili spremembo in jih zanima, kako vam je to uspelo. Lahko jim odgovorite, da Ergos pisarniški stol dela čudeže, a zagotovo bodo želeli podrobno razlago.

Ergonomski pisarniški stoli Ergos obkljukajo vse značilnosti dobrega pisarniškega stola. Ergos stoli so popolnoma nastavljivi, kar pomeni, da boste svoje pisarniško delo opravili ob zmanjšanem mišičnem naporu in obremenitvi sklepov, hkrati pa boste porabili občutno manj energije. To jim uspe s spodbujanjem aktivnega sedenja, četudi se vi tega ne zavedate. Sedišče je obloženo s spominsko peno za večje udobje, za podporo hrbtenice pa poskrbijo mrežno hrbtišče, nastavljiv naslon za glavo in nastavljiva ledvena opora. 3D nastavljivi nasloni za roke prav tako poskrbijo za pravilno držo.

Če to ne bo prepričalo vaših sodelavcev in šefa, lahko omenite še 30-dnevno možnost vračila in 3 leta garancije. Če Ergos pisarniškemu stolu dodate še ergonomsko stojalo Ergonomko, bodo vaše težave s hrbtenico in bolečinami postale stvar preteklosti.

ergos-stoli-stojalo-ergonomko-nepravilna-drža-1

Stojalo Ergonomko in stol Ergos sta popolni ergonomski dvojec

Sedaj imate udoben ergonomski stol, ergonomsko miško in tipkovnico s podporo za zapestje (adijo sindrom karpalnega kanala). Sčasoma boste osvojili tudi nekatere zdrave navade, kot so pravilna drža in redno raztegovanje. Ves ta napredek pa lahko zlahka uničite s slabo organizacijo računalniških pripomočkov na mizi. Običajno imate pred seboj tipkovnico, takoj zraven miško, spredaj monitor in na levi strani mobilni telefon za (občasno) brskanje po spletu. Prostor je zapolnjen, kaj pa naredite z dokumenti? Pogosto porušimo ekosistem tako, da dokument postavimo predse, levo ali desno, kar pomeni, da se zopet nagibamo naprej in uničujemo svojo telesno držo.

Na srečo se za vsako težavo najde rešitev. V podjetju Ergonomske rešitve so problematiko ergonomije delovne mize rešili z inovativnim slovenskim proizvodom, stojalom Ergonomko.

Ergonomsko stojalo ERGONOMKO s svojimi pripadajočimi sestavnimi deli in številnimi nastavitvami omogoča takšno namestitev delovnih sredstev, kot uporabniku najbolj ustreza, da lahko ohranja pravilno držo telesa pri delu za mizo. Vgrajen korektor za pravilno držo v obliki prosojne plošče pa preprečuje nagibanje telesa naprej ter sklanjanje glave proti tipkovnici in zaslonu.

Če želite po 8-urnem delovniku ostati sveži, zbrani in kar je najbolj pomembno, brez bolečin, potem sta stol Ergos in ergonomsko stojalo Ergonomko nepogrešljiva dodatka k vaši pisarni.

Ergonomsko stojalo Ergonomko učinkovito rešuje problem organizacije delovnega mesta. Njegova uporaba se priporoča za najrazličnejša delovna opravila in poklice.

Več informacij o ergonomiji delovnega mesta na spletni strani ergos.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Ergonomske rešitve d.o.o..
Vas zanima več iz te teme?
Ergos pisarniški stoli Stojalo Ergonomko


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več