Računalništvo, telefonija
Tiskalniki in skenerji
06.12.2021 07:00
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Epson objavil svoje evropsko trajnostno poročilo »Zelena izbira« za leto 2021

Poročilo dokazuje Epsonovo delovanje in napredek v smeri trajnostne preobrazbe s pomočjo tehnoloških inovacij. “Predvsem pa je naš glavni cilj zagotoviti najboljše trajnostne tehnologije za naše stranke,” je dejal Yoshiro Nagafusa, predsednik in izvršni direktor družbe Epson za regijo EMEAR.

Epson je pred kratkim predstavil pomemben napredek v smeri popolnoma trajnostnega delovanja z objavo svojega evropskega poročila o trajnosti za leto 2021, poimenovanega »Zelena izbira«. Poleg Epsonove naložbe v lastno preobrazbo poročilo opisuje inovacije – kot so tehnologije brez toplote –, ki bodo vsaki stranki pomagale doseči trajnostno prihodnost.

Trajnost – ambicije in naložbe

Yoshiro Nagafusa, predsednik in izvršni direktor podjetja Epson za regijo EMEAR, je izjavil: »Ko se svet po COP26 ponovno prilagaja, Epson nadaljuje svoje ambiciozne zaveze, naložbe in cilje glede trajnosti. Naše tehnologije z nižjo vsebnostjo ogljika so manj potratne in delujejo brez toplote, zato bodo opolnomočile naše stranke, saj si vsi prizadevamo izpolniti obljubo o trajnostni družbi.”

Epson namerava v naslednjem desetletju vložiti 100 milijard jenov (približno 770 milijonov evrov) v lastno trajnostno preobrazbo. To bo pomenilo naložbe v razogljičenje in zaprto zanko internih virov, ki je največja uporaba virov v podjetju. Navzven bo Epsonova inovacija zmanjšala vpliv strank na okolje, podjetje pa bo razvilo nove izdelke, ki bodo sami po sebi trajnostni.

Da bi dosegel zastavljene cilje in izboljšal globalno konkurenčnost, Epson ponovno razmišlja o temeljnih načinih, na katere ustvarja ideje in jih uvaja na trg, zato je ustvaril nova sklada za inovacije in tvegani kapital.

Trajnost – zaveze

Leta 2021 se je Epson zavezal, da bo zagotovil naslednje cilje do predstavljenih rokov ali prej:

2023 – zmanjšanje emisij, da bi se uskladili s ciljem znižanja globalnega segrevanja za 1,5 stopinje

2023 – doseči 100-odstotno uporabo obnovljive energije v vseh dejavnostih skupine

2025 – ciljno zmanjšanje neposrednih (19 %) in posrednih (44 %) emisij

2030 – izpolnitev ciljev trajnostnega razvoja ZN — dodajanje ciljev 1, 2 in 16 svojim zavezam iz leta 2021, s čimer se zagotovi, da je vseh 17 ciljev trajnostnega razvoja ZN doseženih

2050 – poslovati brezogljično in brez rabe podzemnih virov (npr. nafte, kovin).

Trajnost – inovativnost

Današnje poročilo o trajnostnem razvoju podrobno opisuje Epsonove inovacije, ki so osredotočene na stranke in na trajnostni razvoj. Tiskalniki, ki tiskajo brez toplote, lahko na primer zmanjšajo porabo energije in emisije CO2 do 83 %. Vseevropsko sprejetje teh tehnologij bi zmanjšalo porabo energije za 1 milijardo kWh na leto in zmanjšalo emisije za 410.000 ton CO2. Epsonove tehnologije brez toplote so navdihnile partnerstvo z National Geographic in njegovo delo za obrnitev odmrzovanja permafrosta in posledičnega povečanja emisij metana.

Epsonovi tiskalniki EcoTank prav tako prinašajo prednosti v celotni vrednostni verigi in odpravljajo potrebo po kartušah s črnilom. Do danes so tiskalniki EcoTank iz okolja odstranili 1,6 milijona ton potrošnih odpadkov na osnovi plastike. Dodatne prednosti je mogoče videti v Epsonovem razvoju novih tehnologij tiskanja na tekstil, ki lahko zmanjšajo porabo vode za do 90 % in energije za 30 %. Epson tudi pomaga strankam zapreti zanko virov z rešitvijo lastne reciklaže papirja PaperLab. To je prvi na svetu postopek na osnovi suhih vlaken, ki omogoča recikliranje papirja v pisarni – da se znatno zmanjša poraba vode in potreba po transportu v centre za recikliranje papirja.

Trajnost – nadzor

Epsonovo poročilo o trajnostnem razvoju podrobno opisuje tudi zavezanost podjetja neodvisnemu, robustnemu in mednarodno spoštovanemu nadzoru. Leta 2021 je Epson dosegel svojo drugo zaporedno oceno v obliki platinastega statusa EcoVadis, ene najbolj zaupanja vrednih platform za ocenjevanje poslovne trajnosti na svetu. Platinasti status uvršča Epson v 1 % najboljših podjetij glede trajnostnih rezultatov v industriji proizvodnje računalnikov in periferne opreme.

Epsonova platinasta ocena priznava globalne pobude podjetja za družbeno odgovornost (CSR). Na štirih področjih, ki jih je ocenil EcoVadis, je Epson prejel najvišjo oceno »izjemno«, in sicer za okolje, pa tudi visoke ocene za trajnostno naročanje, delo ter človekove pravice in etiko.

Nagrade za Epson

Platinasti status pri Zvezi za odgovorno poslovanje (RBA), gre za največjo svetovno industrijsko koalicijo, ki se posveča družbeni odgovornosti podjetij v globalnih dobavnih verigah. Platinasti status prejmejo le podjetja, ki izpolnjujejo najvišje standarde družbene odgovornosti. Epson je bil podvržen temeljitemu pregledu in dokazal, da je podjetje, ki je predano smiselni trajnosti in dobremu počutju svojih zaposlenih.

V preteklem letu je Epson dosegel naslednje:

• Uvrstitev na seznam najboljših podjetij s strani neprofitne platforme CDP – že drugo leto zapored je bil izbran za vodilnega v globalni dobavni verigi.

• Pridružitev pobudi RE100 z zavezo po rabi elektrike iz 100 % obnovljivih virov.

• Delovanje po standardih ISO 9001 in 14001.

• Vključitev v FTSE4Good Index Series že 18. leto zapored.

Henning Ohlsson, direktor za trajnostni razvoj v Epson Europe, je dejal: »Epsonovo poročilo o trajnosti je veliko več kot pregled letošnje strategije in napredka. To je zaveza, ki naše podjetje še dodatno zavezuje k svoji vlogi nepogrešljivega partnerja – in razvoju inovativnih tehnologij, ki so trajnostne, saj se uporabljajo v resničnem svetu, ne le, ko jih proizvajamo. Le če bomo gledali širšo sliko in sodelovali – z znanstveniki, partnerji in strankami – se lahko vsi premaknemo v resnično trajnostno prihodnost.«

Celotno poročilo je dostopno na povezavi https://www.epson.eu/greenreport.

Vas zanima več iz te teme?
Epson tiskalniki Epson projektorji Epson

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več

AIKWIT d.o.o.

Ljubljanska cesta 84, 1354 Horjul, Tel: 01 620 26 16
Aikwit je sodobno tehnološko podjetje, ki svojim strankam, ki potrebujejo velike količine prevodov v kratkem času, zagotavlja prevajanje besedil v evropske jezike. Pred dvema letoma ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

ZABEC.NET

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 50
Zabec.net - del skupine ZGroup Zgroup je integrirana poslovna skupina, ki podjetjem z inovativnimi tehnološkimi rešitvami pomaga dosegati digitalne in infrastrukturne cilje. Združujejo ... Več