Slika, tv, avdio
25.05.2021 14:16
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Epson predstavlja GoBoard – za dinamično in privlačno učenje

Izobraževalna programska oprema GoBoard omogoča dinamično in privlačno učenje tako v učilnici kot na daljavo, zahvaljujoč dvosmerni vizualni komunikaciji in sodelovanju.

GoBoard je Epsonova napredna programska rešitev za poučevanje in odzivanje na pojavljanje vedno več novih učnih metod, ki uporabljajo interaktivne zaslone v dinamičnem izobraževalnem okolju, s ciljem olajšati učenje na daljavo in uresničiti hibridno poučevanje s pomočjo različnih tehnologij. Ta programska oprema ponuja široko paleto zmogljivih interaktivnih funkcij sodelovanja, ki študentom ali učiteljem omogočajo povezovanje, ustvarjanje in skupno rabo vsebin prek interaktivnih zaslonskih sistemov, pa tudi integracijo s platformami za videokonference, kot so MS Teams, Zoom in številne druge. Izobraževalna programska oprema GoBoard omogoča bolj dinamično in učinkovito poučevanje ter učiteljem in študentom ponuja celovit nabor funkcij za integracijo z vsemi interaktivnimi zasloni. Na interaktivnih zaslonih lahko učitelji pišejo zapiske ali ročno narisane risbe spremenijo v umetniške slike ali oblike, lahko pa tudi sproti iščejo in dodajajo vsebine z interneta.

Za integracijo skrbi AirServer, programska oprema GoBoard pa podpira tudi brezžično skupno rabo vsebine z zaslona prek povezav, kot so Miracast, AirPlay in Google Cast, kar študentom olajša izmenjavo vsebine zaslona mobilnih naprav med poukom in predavanji.

Učiteljska konzola kot del programske opreme pomaga učiteljem ustvarjati in upravljati zanimive vsebine, ne glede na to, kje se te nahajajo. Dodatne funkcije omogočajo uporabo anket in kvizov, na katere se učenci in študentje odzivajo sproti preko priložene aplikacije za učence ali študente.

Prenos te aplikacije je brezplačen in omogoča študentom, ki so v istem omrežju, da v realnem času vidijo vsebino interaktivne table na svojih napravah, shranijo predavanja in vsebino za poznejši ogled, poleg tega pa je možna tudi neposredna interakcija s tablo (z dovoljenjem učitelja). Učenci in študenti, ki pouk še vedno spremljajo na daljavo, si lahko ogledajo vsebino na zaslonu in imajo možnost interakcije v realnem času, če se povežejo s sistemom za videokonference.

“Epson se že tradicionalno ukvarja z razvojem strojne opreme, a ker se danes v učilnicah vedno pogosteje uporabljajo interaktivni zasloni, ko se številni učenci vračajo v šolske klopi, drugi pa še naprej uporabljajo nove hibridne učne modele, smo ugotovili, da potrebujemo rešitev, ki bo zadovoljila potrebe učiteljev in študentov, tako v učilnicah kot med izobraževanjem na daljavo,” pravi Kiran Sangera, vodja oddelka rešitev za upravljanje vsebin. “Učiteljem smo želeli zagotoviti rešitev, ki omogoča večjo interaktivnost na zaslonih, tablah in televizorjih. Izobraževalna programska oprema GoBoard uporablja brezžično povezavo in je združljiva z vsemi interaktivnimi zasloni, vključno s televizorji, pa tudi z integrirano funkcijo videokonference, zato lahko trdimo, da ustreza potrebam vseh uporabnikov. Zdaj, ko so šole ponovno odprte, je izobraževalna programska oprema GoBoard res prišla ob pravem času.”

Več na epson.si.

Vas zanima več iz te teme?
Epson

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku