Računalništvo, telefonija
Projektorji
Poslovne rešitve
12.05.2022 14:01

Deli z drugimi:

Share

Epson je predstavil najnovejšo generacijo ultra lahkih 3LCD-projektorjev

Gre za najmanjši, najlažji in najkompaktnejši projektor s svetilnostjo 20.000 lumnov na svetu.

Epson, vodilna globalna blagovna znamka projektorjev[1] in največji proizvajalec profesionalnih projektorjev v regiji EMEA[2], je predstavil svojo najnovejšo generacijo kompaktnih, učinkovitih in ultra lahkih 3LCD-projektorjev z visoko svetilnostjo. Projektorji so na ogled na razstavnem prostoru podjetja 3J100 na sejmu ISE v Barceloni.

Na temeljih uspešne družine EB-L20000U je Epson predstavil novo paleto projektorjev 3LCD z visoko svetilnostjo. Družina PU2200U vključuje najmanjša in najlažja modela s svetilnostjo 20.000 lumnov na svetu (EB-PU2220B/EB-PU2120W), ki sta kar 70 % manjša in 50 % lažja od svojih predhodnikov (iz družine EBL20000U).

Nova serija uporabnikom prinaša pomembne prednosti, vključno z bistveno manjšo velikostjo in nižjo težo, enostavnejšo namestitev in nastavitev, poenostavljeno vzdrževanje in odlično kakovost slike. Nova serija ultra lahkih, kompaktnih laserskih projektorjev je bila zasnovana za uporabo v velikih avditorijih, na dogodkih v živo, koncertih in v konferenčnih sobah, kjer zagotavlja močne in poglobljene izkušnje projiciranja slike.

Prinaša tudi pomembne okoljske prednosti, vključno z veliko manjšo porabo energije, znatno zmanjšanimi zahtevami po embalaži z nižjim ogljičnim odtisom, saj zmanjšana teža in velikost pomenita, da je projektorje lažje shraniti, prevažati in namestiti ter tako prihraniti pri skladiščnem prostoru, stroških dela in dostave.

Družina projektorjev PU2200 vključuje modele s svetilnostjo 13.000, 16.000 in 20.000 lumnov, ki ponujajo ločljivost WUXGA z izboljšavo 4K, HDR in naprednimi funkcijami namestitve. Kompaktna in lahka serija ponuja številne funkcije, ki zelo koristijo sektorju najema in namestitve, kot je združljivost z obstoječimi Epsonovimi objektivi. Projektorje je enostavno integrirati z obstoječo infrastrukturo, saj omogočajo fleksibilnost namestitve in zanesljivost tipa »priklopi in pozabi«.

Vsi modeli v ponudbi vključujejo funkcionalnost, ki omogoča preprosto namestitev, zlaganje, prilagodljivost in nadzor leč. Vključujejo tudi vgrajeno funkcijo za sestavljanje slike projektorjev brez uporabe osebnega računalnika, kar pomeni, da je mogoče dva podprta projektorja združiti za podvojitev svetilnosti brez potrebe po zunanji računalniški programski opremi. Dodatne funkcije vključujejo funkcionalnost NFC za enostavnejšo namestitev, ki omogoča komunikacijo med projektorji in pametnimi napravami Android, ki so združljive s tehnologijo NFC, tudi ko je projektor izklopljen.

Novi projektorji vključujejo tudi izboljšano zaščito pred prahom, saj hermetično zaprt optični pogon in enota vira laserske svetlobe preprečujeta onesnaženje s prahom in tako zagotavljata večjo vzdržljivost. Optični pogon in modul svetlobnega vira imata certifikat IP5x[3], Epson pa uporablja visoko učinkovit sistem vodnega hlajenja za doseganje dodatne zanesljivosti.

“Zelo smo veseli, da lahko prav na sejmu ISE razkrijemo našo najnovejšo generacijo ultra lahkih, kompaktnih projektorjev z visoko svetilnostjo. Prepričan sem, da bo ta nova platforma s tehnologijo 3LCD v pomembnem in rastočem tržnem segmentu projektorjev s svetilnostjo 20.000 lumnov postala merilo kakovosti in fleksibilnosti v industriji, pri čemer uporabnikom ne bo prihranila le časa namestitve in stroškov pošiljanja, temveč bo zmanjšala tudi vpliv na okolje,” je dejal Massimo Pizzocri, podpredsednik oddelka za prodajo in trženje video projektorjev v Epsonu, in dodal: “Kot vodilni svetovni proizvajalec projektorjev smo zelo pozorno prisluhnili strankam in verjamemo, da nova družina projektorjev ustreza potrebam trga po bolj kompaktnih, prostorsko varčnih, lažjih, zanesljivih in vsestranskih projektorjih z visoko svetilnostjo.”

Glavne značilnosti novih projektorjev:

Epson v projekciji

Epson je vodilni proizvajalec projektorjev na svetu z več kot tretjino svetovnega tržnega deleža projektorjev. Podjetje je specializirano za proizvodnjo kompaktnih in vsestranskih laserskih projektorjev s tehnologijo 3LCD visoke svetilnosti za domove, pisarne, šole in trgovine, njihove projektorje pa pogosto najdemo tudi na dogodkih na prostem, atrakcijah za obiskovalce, drugih prizoriščih, v muzejih in galerijah.

Epsonovi laserski projektorji z visoko svetilnostjo se uporabljajo za ustvarjanje okolja, ki omogoča interaktivno izkušnjo na večjih dogodkih in znamenitostih po vsem svetu. Nedavni primeri Epsonove uporabe avdiovizualne tehnologije so glasbeni festival Electric Forest v Združenih državah Amerike, brezrobi muzej TeamLab v Šanghaju in mednarodni festival svetlobe v Evropi.

Epsonova avdiovizualna tehnologija lahko pozitivno vpliva na produktivnost v učilnicah in drugih učnih okoljih po vsem svetu ter lahko izboljša maloprodajno izkušnjo ter pomaga širokemu spektru panog gospodarstva pri delu in sodelovanju na daljavo.


[1] 2001–2021, svetilnost 500 lumnov in več, razen laserskih televizorjev, vir: Futuresource Consulting – Četrtletni vpogled v trg projektorjev – Worldwide Analyzer, 2. četrtletje 2021

[2] 2020, svetilnost 6000 lumnov in več, vir: Futuresource Consulting – četrtletni vpogled v trg projektorjev – Worldwide Analyzer, 2. četrtletje 2021

[3] Certifikat IP5X v skladu z IEC 60529. Certifikat IP5X velja za optični modul in modul svetlobnega vira.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.


Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok kartami ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

ZASLON TELECOM d.o.o.

Brnčičeva 13, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 563 43 30
Zaslon Telecom razvija visokotehnološke rešitve za brezpapirno poslovanje, CTI tehnologije ter interaktivne rešitve na dotik. Več