Računalništvo, telefonija
03.01.2018 09:38

Deli z drugimi:

Share

Enotne aplikacije za iOS in macOS?

Podjetje Apple bo uporabnikom za menjavo baterije telefona ponudilo zajeten popust!
Podjetje Apple bo uporabnikom za menjavo baterije telefona ponudilo zajeten popust!

Razvijalci programske opreme za Applove osebne računalnike in mobilne naprave imajo pogosto polne roke dela, saj morajo pripraviti posodobitev njihove aplikacije za oba ekosistema. Ker pa vse več uporabnikov posega po mobilnih napravah ne preseneča, da je na portalu App Store na voljo bogata paleta vrhunskih aplikacij, medtem ko je App Store za Apple računalnike na nižjem nivoju. Kot vse kaže bi se to lahko spremenilo že kmalu, saj naj bi pri podjetju Apple intenzivno delali na tem, da bi povezali programe za osebne računalnike (iMac in MacBook) in mobilne naprave (iPhone in iPad).

Podjetje Apple naj bi dejansko že letos razvijalcem aplikacij omogočil, da ustvarijo eno aplikacijo, ki bo delovala tako z zaslonom na dotik kot z miško in tipkovnico. Na ta način bosta lahko obe platformi rasli in se razvijali skupaj, s tem pa bi seveda največ pridobili uporabniki, saj bi bile posodobitve takoj na voljo za obe platformi. Tu dejansko gre za enak pristop, kot ga je podjetje Microsoft pred časom uvedlo s platformo Universal Windows Platform, saj ta razvijalcem programske opreme omogoča pripravo aplikacije, ki lahko deluje tako na telefonih in tablicah kot osebnih računalnikih.

Kdaj bo podjetje Apple omogočilo razvoj univerzalnih aplikacij za njegove osebne računalnike in mobilne naprave je trenutno težko povedati. Poznavalci pa so prepričani, da bi lahko to dočakali še pred začetkom letošnje jeseni.


Prijavi napako v članku