Računalništvo, telefonija
15.07.2011 10:24
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Enostavno dodajanje Google slik na WordPress blog

Add Google images Plugin
Add Google images Plugin

Koliko časa bi si prihranili, če bi lahko slikce, ki ste jih našli s pomočjo Google brskalnika, enostavno prilepili v vaš blog? To pomeni brez shranjevanja slik iz brskalnika na vaš računalnik, urejanja velikosti in ponovnega nalaganja na WordPress. Pisanje člankov bi bilo mnogo manj zamudno, kajne?

V podjetju Spletni sistemi d.o.o. so razvili modul, ki se ga lahko namesti na vse verzije 2.x in 3.x izredno priljubljenega blogerskega programa WordPress. Plugin omogoča hitro in enostavno iskanje ter vključevanje Google slik direktno v WordPress CMS sistem. Primeren je za vse, ki jim iskanje in prirejanje slik za njihove spletne objave vzame preveč časa, obenem pa pride prav tudi takat, ko bi želeli objavi dodati slikovni material, pa lastnega nimajo na voljo.

Po uspešni namestitvi modul postane del WordPress urejevalnika. Najdete ga med orodji pod glavnim urejevalnikom vsebin (TinyMCE).

Uporaba je izredno enostavna. V iskalno polje vpišete ključni pojem, po katerem želite iskati slikovni material. Rezultat iskanja je seznam Googlovih slik, med katerimi izberete najprimernejše. S preprostim klikom na sliko potrdite svoj izbor in s tem se izbrane slike prenesejo direktno v vaš WordPress blog.

Pred vključevanjem slik je možno določiti širino slik in dodane slike se samodejno prilagodijo želeni velikosti. In tako vključevanje slik v vsebino postane res le še formalnost.

Modul, ki so ga v podjetju Spletni sistemi poimenovali Add Google Images Plugin, bo zagotovo odlično služil velikemu številu WordPress uporabnikov, saj bo s svojo enostavno in priročno uporabo prihranil čas, ki je bil poprej porabljen za oblikovanje in dodajanje slik.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNI SITEMI d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNI SITEMI d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNI SITEMI d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku