Poslovne rešitve
14.12.2021 15:09
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Endava dosegla pomemben mejnik: 10.000 zaposlenih po vsem svetu

K tej hitri rasti je pripomoglo tudi vseh 12 lokacij v Adriatik regiji, od tega 3 v Sloveniji. Ker število projektov še naprej raste, so vrata Endave vseskozi odprta praktično vsem profilom IT strokovnjakov.

»Ta mejnik smo dosegli predvsem na račun našega pristopa in ne zgolj zaradi uspehov, ki jih beležimo. Endavin ultimativni cilj ni nikoli bil postati zgolj veliko podjetje. Od nekdaj je bil glavni cilj imeti vrhunske ekipe, ki so strankam sposobne dostaviti odlične rešitve. Posledično se stranke vračajo z novimi željami in to družbi Endava, kot celoti, omogoča rast in prinaša karierne priložnosti za naše zaposlene. Ti imajo možnost prevzemanja večje odgovornosti in vedno pomembnejših vlog v organizaciji«, je povedal John Cotterell, glavni direktor Endave.

Endavin pristop grajenja globalnih, medfunkcijskih ekip inženirjev, ki vsebujejo širok razpon znanja in različne stopnje izkušenosti, omogoča družbi diverzifikacijo in povečanje obsega veščin in zmožnosti, hkrati pa povečuje kapaciteto pri sprejemanju novih projektov. Ta pristop omogoča, da Endava lahko prevzame popolno odgovornost za razvoj kompleksnih rešitev znotraj širokega nabora industrij.

»Endava je svojo ekipo tudi v Adriatik regiji znatno povečala in razširila poslovanje z 2 na 12 lokacij v Srbiji, Sloveniji, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem ter v Severni Makedoniji. Naši strokovnjaki v regiji razvijajo naslednjo generacijo digitalnih podpisov, programsko opremo za nove videokonferenčne naprave, aplikacije za učenje jezikov, rešitve za pretočno predvajanje glasbe, bančništvo, razvijajo razne plačilne storitve in še bi lahko naštevali. Da resnično zaupamo potencialu, ki ga Adriatik regija ima, dokazuje ravno ta hitra rast – vidimo ravnovesje med naborom IT strokovnjakov, kvalitetnimi tehničnimi fakultetami, dobrim znanjem jezikov in seveda delovno kulturo. Glede na vse našteto in s stalno odprtimi delovnimi mesti na vseh lokacijah s ponosom trdimo, da smo eden vodilnih zaposlovalcev v IT sektorju v naši regiji«, pravi Remi Savu, Direktor Adriatik regije.

Remi Savu, Direktor Adriatik regije

Da je 10.000 članov velike »Endava družine« osredotočenih na zagotavljanje kakovosti strankam, pa dokazujejo tudi projekti v Sloveniji. »Ker število projektov v Sloveniji hitro narašča, nenehno iščemo in zaposlujemo nove IT strokovnjake v Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici. Vrata odpiramo zelo širokemu krogu IT strokovnjakov, od programerjev z znanjem različnih programskih jezikov, do testerjev, strokovnjakov na področju obdelave podatkov, poslovnih analitikov in projektnih vodij«, zaključuje Maja Brajković, direktorica poslovne enote Endava Slovenija.

Maja Brajković, direktorica poslovne enote Endava Slovenija

Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Endava PLC
Za več informacij so vam na voljo pri Endava PLC
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Endava PLC? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.


Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

ANDECO d.o.o.

Industrijska cesta 33, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 22 22
Podjetje ANDECO d.o.o. je nastalo leta 1991. Andeco d.o.o. je zastopnik in distributer več vrst svetovno priznanih znamk. Med njimi izpostavljamo nekaj najpomembnejših: Camelion, ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več
Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več