Poslovne rešitve
14.12.2021 15:09
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Endava dosegla pomemben mejnik: 10.000 zaposlenih po vsem svetu

K tej hitri rasti je pripomoglo tudi vseh 12 lokacij v Adriatik regiji, od tega 3 v Sloveniji. Ker število projektov še naprej raste, so vrata Endave vseskozi odprta praktično vsem profilom IT strokovnjakov.

»Ta mejnik smo dosegli predvsem na račun našega pristopa in ne zgolj zaradi uspehov, ki jih beležimo. Endavin ultimativni cilj ni nikoli bil postati zgolj veliko podjetje. Od nekdaj je bil glavni cilj imeti vrhunske ekipe, ki so strankam sposobne dostaviti odlične rešitve. Posledično se stranke vračajo z novimi željami in to družbi Endava, kot celoti, omogoča rast in prinaša karierne priložnosti za naše zaposlene. Ti imajo možnost prevzemanja večje odgovornosti in vedno pomembnejših vlog v organizaciji«, je povedal John Cotterell, glavni direktor Endave.

Endavin pristop grajenja globalnih, medfunkcijskih ekip inženirjev, ki vsebujejo širok razpon znanja in različne stopnje izkušenosti, omogoča družbi diverzifikacijo in povečanje obsega veščin in zmožnosti, hkrati pa povečuje kapaciteto pri sprejemanju novih projektov. Ta pristop omogoča, da Endava lahko prevzame popolno odgovornost za razvoj kompleksnih rešitev znotraj širokega nabora industrij.

»Endava je svojo ekipo tudi v Adriatik regiji znatno povečala in razširila poslovanje z 2 na 12 lokacij v Srbiji, Sloveniji, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem ter v Severni Makedoniji. Naši strokovnjaki v regiji razvijajo naslednjo generacijo digitalnih podpisov, programsko opremo za nove videokonferenčne naprave, aplikacije za učenje jezikov, rešitve za pretočno predvajanje glasbe, bančništvo, razvijajo razne plačilne storitve in še bi lahko naštevali. Da resnično zaupamo potencialu, ki ga Adriatik regija ima, dokazuje ravno ta hitra rast – vidimo ravnovesje med naborom IT strokovnjakov, kvalitetnimi tehničnimi fakultetami, dobrim znanjem jezikov in seveda delovno kulturo. Glede na vse našteto in s stalno odprtimi delovnimi mesti na vseh lokacijah s ponosom trdimo, da smo eden vodilnih zaposlovalcev v IT sektorju v naši regiji«, pravi Remi Savu, Direktor Adriatik regije.

Remi Savu, Direktor Adriatik regije

Da je 10.000 članov velike »Endava družine« osredotočenih na zagotavljanje kakovosti strankam, pa dokazujejo tudi projekti v Sloveniji. »Ker število projektov v Sloveniji hitro narašča, nenehno iščemo in zaposlujemo nove IT strokovnjake v Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici. Vrata odpiramo zelo širokemu krogu IT strokovnjakov, od programerjev z znanjem različnih programskih jezikov, do testerjev, strokovnjakov na področju obdelave podatkov, poslovnih analitikov in projektnih vodij«, zaključuje Maja Brajković, direktorica poslovne enote Endava Slovenija.

Maja Brajković, direktorica poslovne enote Endava Slovenija

Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Endava PLC
Za več informacij so vam na voljo pri Endava PLC
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Endava PLC? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več
Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več