Računalništvo, telefonija
12.10.2021 07:32
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

enaA.com v rekordnih 2 urah in pol dostavil izbrani izdelek

enaA.com v rekordnih dveh urah in pol dostavil izbrani izdelek zadovoljnemu kupcu.
enaA.com v rekordnih dveh urah in pol dostavil izbrani izdelek zadovoljnemu kupcu.

V času, ko se privajamo na daljše čakalne dobe dobave izdelkov, predvsem na račun svetovnega primanjkljaja in logističnih ovir pri transportu, je hitra dostava še toliko bolj omembe vredna in dobrodošla.

Eden izmed zadovoljnih kupcev spletne trgovine enaA.com je pred kratkim na družbenih omrežjih objavil neverjeten podatek. Izdelek so mu dostavili v 2 urah in 37 minutah, kar je moral deliti z ostalimi uporabniki. Ker nas je zanimalo, kako jim to uspeva, smo kontaktirali Aljoša Domijana, lastnika podjetja Gambit trade, ki upravlja s spletno trgovino enaA.com.

Koliko časa povprečno potrebujete, da dostavite izdelek naročniku?

Na strani https://www.enaa.com/cms/52 že leta merimo povprečne čase dostave. V septembru smo naročila oddali povprečno v 1 dnevu in 12-ih urah. 64 % naročil so naši kupci prejeli že naslednji dan po oddaji naročila. Na preostalih 36 % naročil pa so čakali v povprečju nekaj več kot 2 dni. To je verjetno najhitreje v Sloveniji.

V zadnjem času se nekateri, ki izdelke naročijo pri vas, pohvalijo, da so dobili naročilo ekspresno hitro? Kakšen je rekord?

Trenutno imamo najhitrejšo dostavo na naslov na širšem področju Ljubljane v 2 urah in 37 minutah. Najhitrejši osebni prevzem pa se je zgodil že v 1 uri in 25 minut po oddaji naročila. Lahko se pohvalimo tudi z najhitrejšo izdajo. Na enaA DriveIn kupci za prevzem porabijo manj kot minuto, rekord pa znaša pičlih 14 sekund, kar sodelavci dosežejo brez kakšne posebne naglice, kot jo vidimo na dirkah Formule 1. Enostavno je vse pripravljeno, kupec se pripelje na naš DriveIn in pove kodo naročila, eden izmed sodelavcem pa samo pobere pripravljeno pošiljko in jo naloži na zadnje sedeže ali v prtljažnik avtomobila.

Kako vam to uspe?

Med epidemijo smo enaA program in celoten poslovni proces okrog njega izboljšali. Pravzaprav smo na glavo obrnili celotno strategijo. Prej smo namreč pripravljali vse pakete za izdajo po vrstnem redu, tako kot so prihajala naročila. Potem smo začeli sodelovati z Woltom, ki je seveda tudi od nas zahteval, da preko njih prejeta naročila pripravimo v manj kot pol ure. Ugotovili smo, da to zmoremo in enako prakso uvedli še za naročila, ki jih kupci želijo prevzeti pri nas.

V zadnjem koraku smo na seznam za hitre dostave dodali še Ljubljano z okolico. To je naša zadnja novost, ki jo šele preizkušamo, zato tega niti še ne obljubljamo vsem kupcem. Presenečenja so zato toliko večja. Praviloma namreč kupci v Ljubljani izdelke, ki so pri nas na zalogi in jih naročijo do 13. ure, dobijo še isti dan, sicer pa naslednji dan. Naročila, ki jih oddajamo dostavnim službam za dostavo po Sloveniji delamo posebej, saj je pomembno le to, da so vsa dnevna naročila pripravljena do določene ure, ko prevzemna služba pri nas prevzame pošiljko.

Aljoša Domijan, lastnik podjetja Gambit trade, ki upravlja s spletno trgovino enaA.com

Koliko časa že sodelujete z Woltom? Kako, da ste se za to odločili?

Z Woltom smo začeli sodelovati med epidemijo. Kupcem v Ljubljani smo želeli ponuditi hitrejšo dostavo. Wolt je bil najhitrejši in seveda nas je zanimalo, ali lahko izpolnimo njihove zahteve. Potem smo bili presenečeni, da kupci preko Wolta niso naročali le hrane in pijače iz naše ponudbe, temveč tudi računalniško opremo, celo prenosnike in televizorje. Spoznali smo, da je povpraševanje po hitri dostavi precej večje, kot smo mislili.

Sodelujete ali načrtujete sodelovanje še s katerim podobnim ponudnikom dostave?

Zaenkrat Wolt in naš enaA ekspres zadoščata. Razmišljamo pa o tem, kako bi recimo vključili tudi dostavo z električnimi avtomobili. Mogoče tudi dostavo po 20. uri. Vsekakor nas zanimajo dostavljavci, ki lahko ponudijo nekaj novega.

Več o spletni trgovini enaA.com in njihovi ponudbi na spletni strani enaA.com.

Vas zanima več iz te teme?
enaA.com

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GAMBIT TRADE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GAMBIT TRADE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Logo_Gambit_trade_globalni_marketing_doo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GAMBIT TRADE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

PANASONIC SLOVENIJA

, , Tel: 080 080 799
Panasonic je ena največjih svetovnih blagovnih znamk na področju potrošniške elektronike. Že več kot stoletje uporabnike razvaja z najnovejšimi televizijskimi sprejemniki, fotoaparati, ... Več

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več