Računalništvo, telefonija
03.12.2014 20:49

Deli z drugimi:

Share

Ena najinovativnejših rešitev letošnjega leta

Po uspešnem poskusnem obdobju, lahko danes svoje pametne telefone – tako iPhone kot androide – že uporabljamo za odklepanje in odpiranje vrat na daljavo. Gre za rešitev skupine HID Mobile Access, ki jo poganja Seos tehnologija ASSA ABLOY in združuje varnost ter udobje. Telefoni, ki podpirajo bluetooth ali NFC (»near-field communication«), lahko z njo zamenjajo ključe in kartice za dostop in to na varen in enostaven način.
Ena najinovativnejših rešitev letošnjega leta
Ena najinovativnejših rešitev letošnjega leta

Twist and go je nagrajena inovativna gestikularna tehnologija, ki uporabnikom omogoča, da odprejo vrata tako, da pred njimi – na daljavo – zavrtijo telefon. Storitev je seveda še posebej uporabna v poslovnih stavbah z več uporabniki oziroma obiskovalci z različnimi dovoljenji za dostop, delavnice, proizvodne prostore, pisarne …

Kot pravi Selva Selvaratnam iz HID Global gre za začetek novega obdobja na področju varnostnih rešitev: “HID Mobile Access je odprl novo poglavje v ustvarjanju in upravljanju digitalnih identitet za mobilni dostop, tako da je mogoče odpreti vrata s pomočjo najširše palete pametnih telefonov, tablic in drugih mobilnih naprav brez potrebe po drugih dodatkih. Rešitev nudi varen, udoben in prilagodljiv nadzor dostopa in je tako preprosta in enostavna kot nalaganje glasbe.”

Rešitev HID Mobile Access je osvojila pohvalo ASIS za najboljšo rešitev na področju varnosti v letošnjem letu

HID Global®, vodilni svetovni proizvajalec varnih identifikacijskih rešitev, je za novo rešitev HID Mobile Access® dobil pohvalo ASIS, ki prepoznava najbolj inovativne tehnologije, izdelke, rešitve in storitve podjetij. Pohvalo so podelili sodniki, tehnološki strokovnjaki, ki prihajajo z različnih gospodarskih področij.

Twist&Go – ena najinovativnejših rešitev letošnjega leta

“Počaščeni smo, da je bila storitev HID Mobile Access s patentirano Twist and Go gestikularno tehnologijo prepoznana kot ena najinovativnejših rešitev letošnjega leta,” je dejal Selvaratnam, višji podpredsednik in vodja tehnološkega sektorja HID Global. HID Mobile Access poganja naša nagrajena Seos® tehnologija, ki vsako pametno napravo spremeni v zaupanja vredno dovolilnico za odpiranje vrat. In letošnja pohvala ASIS predstavlja štirinajsto nagrado za rešitve, ki temeljijo na Seos tehnologiji, kar potrjuje potrebe trga po izdelkih, rešitvah in storitvah, ki temeljijo na standardih, zagotavljajo udobje in napredno zaščito.”

Zaradi podpore Bluetooth Smart in NFC se lahko HID Mobile Access uporablja skupaj z mobilno podprtimi čitalci iClass SE® in/ali multiCLASS SE® ter omogoča mobilno identifikacijo, uporabo aplikacij HID Mobile Access in dostop do portala HID Secure Identity Services™ za upravljanje z uporabniki in drugimi nastavitvami.


Rešitev omogoča uporabo vseh vrst pametnih telefonov in drugih pametnih naprav za vstop v različne stavbe, saj odpira vrata in druge prehode na daljavo s pomočjo Bluetooth Smart in tehnologije Twist and Go HID Global. Čipi, ki to omogočajo, delujejo na frekvenci 125 kHz in visokofrekvenčni tehnologiji, ki optimizira fleksibilnost za nemoteno uporabo kartic in mobilnih naprav v enotnem sistemu za nadzor dostopa.

Razpoložljivost

Rešitev HID Mobile Access ponujajo platinasti in zlati partnerji HID v Združenih državah amerike, Kanadi, Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki.

V Sloveniji je zastopnik za HID podjetje IDentiks kartični sistemi d.o.o.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku