Računalništvo, telefonija
Avtomoto
Življenjski slog
07.04.2022 15:41
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj so električni skiroji tako priljubljeni v vseh starostnih skupinah?

Ne domišljate si, električni skiroji so v zelo kratkem času preplavili svetovne ulice največjih mest, med njimi tudi Ljubljano. Zakaj? Kaj je skrivnost njihovega uspeha?

Preden se spustimo v tehnične razloge, kot so cena, skoraj ničelno vzdrževanje, priročnost … se ustavimo najprej pri bolj nedolžnih razlogih za priljubljenost električnih skirojev – zabava. Nekateri izmed vas se še spomnite otroštva ali najstniških let, ko ste s prijatelji dirkali na takrat še neelektričnih skirojih. Spomnite se tudi trikov, ki ste jih izvajali s skirojem, in kako je bolelo, če vas je skiro udaril v piščal. Električni skiroji so nam omogočili, da ponovno podoživimo otroštvo.

Skiroji so bili vedno »in«, s preobrazbo v električne skiroje pa so postali še bolj zabavni. Odrasli se spet lahko počutijo kot najstniki, obenem pa izkoristijo priročnost električnega pogona za vožnjo na delo ali opravkih. Večina e-skirojev preseže 20 kilometrov na uro, kar je dovolj hitro, da občutite veter v laseh in ne prehitro, da se ne bi počutili varne na cesti.

Posamezniki, ki se vsak dan na delo odpravite v prestolnico, se dobro zavedate, kakšne muke vas čakajo na ljubljanskih ulicah. Medtem ko stojite na križiščih in čakate, da se vas semaforji usmilijo, nemočno gledate, kako se nekateri brezskrbno vozijo po pločnikih z električnimi skiroji. Ne glede na vaše stališče do električnih pogonov ste v tistem trenutku zagotovo malce ljubosumni na svobodo, ki jo ponujajo električni skiroji.

Faktor zabave pa dopolnjujejo na začetku omenjeni tehnični razlogi.

Električni skiroji so celovit komplet zabave, priročnosti in učinkovitosti

Mnogi od vas se za svoje nakupe odločate na podlagi tega, kaj dobite za določeno ceno. Če najdete izdelek, ki vam za konkurenčno ceno ponuja kar nekaj ugodnosti ali pa olajša določeno življenjsko področje, boste zagotovo resno razmislili o nakupu. Ker je električni skiro prevozno sredstvo, ga moramo primerjati z ostalimi načini transporta, kot na primer avtomobili in javni potniški promet.

Električni skiroji so neprimerljivo cenejša izbira za vožnjo po mestih. Avto lahko hitro postane denarna jama. Javni potniški promet je s subvencijami v zadnjih letih postal ugodna rešitev, ki jo mnogi tudi pridno izkoriščajo. Posledično se zmanjšuje tudi število avtomobilov in možnost nastanka dolgih kolon. Vseeno pa lahko strošek javnega potniškega prometa letno znese več sto evrov (odvisno od razdalje). Če preračunamo, bi za enako ceno lahko dobili električni skiro, ki ne potrebuje posebnega vzdrževanja. Potrebuje le redno polnjenje, za varnost pa potrebujete le čelado. Obenem pa z električnim skirojem ne boste delili svojega osebnega prostora s kopico drugih vsakodnevnih delovnih migrantov in nikoli ne boste obtičali v mestnem vrvežu.

Električni skiro je prav tako enostaven za prenašanje. Nekateri so tudi zložljivi. To mu omogoča uporabo v različnih scenarijih. Če živite in delate v mestu, se na delo odpravite z električnim skirojem. Ko prispete, ga enostavno zložite ali pa dvignete in postavite poleg vaše pisarniške mize. Če živite predaleč od svojega delovnega mesta, ste se primorani del poti voziti z avtomobilom. V tem primeru lahko avtomobil pustite na obrobju mesta na ustreznih parkiriščih in preostali del poti prevozite na električnem skiroju. Za kratke razdalje pa so električni skiroji kralji ulice, saj jim napoti stoji le občasna rdeča luč na semaforju. Parkiranje e-skiroja je prav tako brezskrbno v primerjavi z avtomobilom.

Čeprav to slišite skorajda na vsakem koraku, vseeno ne smemo prezreti pozitivnega vpliva električnih skirojev na okolje. Če želimo naslednjim generacijam zagotoviti zeleno prihodnost, potem je elektrifikacija prometa korak v pravo smer.

Kateri električni skiro je ustrezen za vas?

Kot pri vsakem nakupu je izbira e-skiroja odvisna od vas in vaših potreb. V nadaljevanju bomo predstavili 5 različnih električnih skirojev, na vas pa je, da prepoznate, kateri vam bo najbolj ustrezal.

Velociptor NRG: udobje in varnost

Električni skiroji Velociptor NRG so najnovejši modeli v družini e-skirojev Velociptor. Našo pozornost je pritegnila ugodna cena, 350W motor s tremi različnimi hitrostmi, domet do 25km, vgrajena polnilna baterija s kapaciteto 36V/7.5Ah in posebna »Honeycomb« kolesa, s katerimi se boste lahko peljali tudi na bolj grobem terenu brez strahu, da bi kak oster kamen prebodel gumo. Najnovejši Velociptor električni skiro se lahko pohvali še z integriranim zaslonom na krmilu, prednjo in zadnjo LED lučjo ter disk zavoro na zadnji pnevmatiki za dodatno varnost.

Velociptor Climb: najmočnejši motor na trgu

Če želite najboljšega od najboljšega, potem je električno skiro Velociptor Climb pravi kandidat za vas. Ustvarjen je za premagovanje najbolj zahtevnih terenov. Motor z zverinsko močjo 500W bo poskrbel, da boste brez težav osvojili vsak večji klanec. Baterija visoke kapacitete (13Ah/48V) premore dovolj moči za do 35 kilometrov dosega. Z 10-palčnimi »off-road« napihljivimi pnevmatikami in kar šestimi amortizerji pa niti ne boste občutili, da se vozite po bolj zahtevnem terenu. Za varno ustavljanje bosta poskrbela prednja in zadnja elektronska disk zavora.

Velociptor EVO: privlačen lesen videz

Ključne lastnosti: 28 kilometrov dosega, 350W motor, elektronska disk zavora, 8,5-palčna Honeycomb kolesa, ambientna modra LED osvetlitev. Poleg naštetih električnih dobrot električni skiro Velociptor EVO navdušuje še z večplastno protizdrsno leseno podlogo, aplikacijo za pametne telefone in USB vhodom za polnjenje pametnih naprav med vožnjo.

Velociptor Street: ustvarjen za ulice

Zakaj je električni skiro Velociptor Street idealen za mestno vožnjo? V krmilu se skrivajo smerni kazalci in zaslon, ki vam bodo omogočali, da med vožnjo ostalim udeležencem jasno pokažete svoje namere. Za udobno in hitro vožnjo po mestu pa poskrbijo 12-palčne napihljive pnevmatike, zmogljivi 450W motor in litijeva baterija 10Ah z avtonomijo do 28 kilometrov.

Velociptor Skill: lahek in mobilen

Električni skiro Velociptor Skill je izdelan iz lahkega in zložljivega aluminijastega ogrodja. Končni rezultat je teža 10 kilogramov, ki električnemu skiroju Skill omogoča vrhunsko mobilnost. Vožnja pa bo še bolj razburljiva po zaslugi 350W motorja, trpežnih pnevmatik, zadnje električne zavore, dinamičnega barvnega zaslona in odličnega 25-kilometrskega dosega. Izbirate lahko med tremi barvami: vojaško zelena, bela in črna.

Za še več informacij in dodatno ponudbo električnih skirojev obiščite spletno stran www.bonajo.si.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
električna energija Električni skiro

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem BONAJO d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri BONAJO d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem BONAJO d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več