Avtomobilizem
30.03.2021 06:25
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi Mi Car le še vprašanje časa?

Električni avtomobil Xiaomi Mi Car bi lahko ugledali že leta 2023.
Električni avtomobil Xiaomi Mi Car bi lahko ugledali že leta 2023.

Elektrifikacija prevoznih sredstev je v polnem razmahu. Izstopajo električni avtomobili, ki jih razvijajo nekatere največje svetovne znamke, med vsemi pa je doslej izstopalo podjetje Tesla Motors. Medtem ko so nekateri že na polno zakorakali v svet elektromobilnosti, druga večja svetovna podjetja o tej potezi šele razmišljajo. Med njimi najdemo tudi podjetje Xiaomi.

Na spletu so se namreč pojavile govorice, da naj bi Xiaomi kmalu predstavil lasten električni avtomobil. Ta naj bi bil izdelan v sodelovanju s podjetjem Great Wall Motors. Čeprav podjetji sodelovanja na področju izdelave električnih avtomobilov še nista potrdili, so mnogi poznavalci prepričani, da bi lahko prvi avtomobil Xiaomi Mi Car ugledali že leta 2023.

Podjetje Great Wall Motors ima sicer z izdelavo električnih avtomobilov že veliko izkušenj. V letu 2020 so namreč izdelali več kot milijon električnih vozil, tako lastnih kot vozil, izdelanih za podjetje Oro. Poleg tega Great Wall Motors za izdelavo električnih vozil že postavlja nov tovarno na Tajskem, ki naj bi nudila visoke proizvodne zmogljivosti.

Vas zanima več iz te teme?
Električni avtomobili

Prijavi napako v članku