Računalništvo, telefonija
06.03.2018 14:00

Deli z drugimi:

Share

Poglejte si novo pametno uro Fitbit

Poglejte si novo pametno uro Fitbit
Poglejte si novo pametno uro Fitbit

Fitbit je še zadnjič pozval investitorje, da spoznajo najnovejšo pridobitev linije, novo pametno uro, ki naj bi po njihovem mnenju bila primerna za “masovno uporabo” – s slikami lahko to tudi potrdimo. Portal Wareable se je dokopal do ekskluzivnih fotografij in podrobnih informacij o prihajajoči se pametni uri, ki bi naj bila uradno naznanjena letos pomladi. Ali bo to nova pametna ura Fitbit Blaze 2?

Lanskoletne govorice so se v veliki večini ustavljale pri napovedih, da naj bi Fitibit izdeloval novo predstavnico linije Blaze, danes pa lahko potrdimo le to, da bo nova ura temeljila na enakem Fitibit operacijskem sistemu kot Ionic. Po tem, ko se je izkazalo, da Fitibit Ionic ni takšen hit kot so vsi napovedovali, Fitibt vse svoje sile usmerja v novo pametno uro, ki naj bi pritegnila množice. Ka za zdaj še ni povsem jasno je to, ali bo nova ura izšla pod imenom Blaze 2, ali pa bo Fitibit pripravil presenečenje. Glede na to, da se Fitibit pripravlja na preskok na novo programsko opremo, ne bi bilo nobeno presenečenje, če bi dobili novo ime.

Glede na informacije vira, ki je seznanjen z načrti Fitbit-a in želi ostati anonimen, je Fitbit spoznal resnico, da ura Ionic ni bila primerna za masovni trg. “Želijo si, da bi nova pametna ura bila kompatibilna z bolj splošno publiko, večjim številom navdušencev nad pametnimi urami”, so povedali za Wareable. Če smo bolj natančni si Fitbit želi produkta, ki ne bolj po godu ženskam. Kot sami pravijo ima Ionic velik, ne preveč privlačen dizajn, na voljo pa je zgolj v eni velikosti. Viri so za Wareable zatrdili, da bo nova pametna ura manjša od Ionic-a, kar pomeni, da bi se približali prvotni velikosti modela Blaze.

Potrdimo lahko, da bo pametna ura vodoodporna do 50 metrov globine, kar je zgolj tretji model Fitbit naprave, ki se ponaša s to lastnostjo. Na voljo bo v štirih barvah: črni, srebrni. roza zlati in ogljeni. Na slikah lahko vidimo dizajn in barvne kombinacije.

Poleg podatkov o barvi so znani tudi senzorji, ki bodo vgrajeni v uro. Novi model bo imel SpO2 senzor, ki se je prvič pojavil pri Ionic-u, kar pomeni, da bo nova naprava lahko spremljala vzorce spanja itd. Za zdaj kaže, da ne bo opremljenja z GPS-om, kar pomeni precejšen minus napram konkurenčnim napravam.

Kar se tiče cene nove pametne ure o številkah še ne moremo govoriti, lahko pa vseeno pričakujemo nižjo ceno kot pri Ionic-u. Fitbit si zares želi masovno prodajo svoje nove ure, hkrati pa upa, da bo potencial naprave prepoznalo čim več razvijalcev. Dizajn naprave je takole na prvi pogled bolj naraven kot dizajn pametne ure Ionic, nekoliko morda spominja na Pebble Time 2.

Fitbit ne daje izjav glede napovedi nove ure, dejstvo pa je, da letos lahko pričakujemo novosti na tem področju. Kljub temu, da prodaja pametnih ur ne blesti, lahko proizvajalci s takšnimi modeli, ki so usmerjeni v masovni trg, pridejo na zeleno vejo in na nek način ustvarijo tisti želeni dobiček. Od Fitbit-a se pričakuje vrhunski produkt, ki bo primeren za množice uporabnikov, ne samo za največje tehnološke navdušence in t. i. “early adopterje”.


Prijavi napako v članku