Računalništvo, telefonija
03.09.2016 06:54
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google razkril podrobnosti o naslednikih družine Nexus

Mobilne naprave Nexus bodo nadomestile naprave družine Google Pixel!
Mobilne naprave Nexus bodo nadomestile naprave družine Google Pixel!

Pred kratkim smo poročali, da podjetje Google resno razmišlja o tem, da bi se kmalu dokončno odpovedalo uporabi blagovne znamke Nexus za svoje prestižne pametne mobilne telefone in tablične računalnike (bit.ly/Google-Nexus-RN). Pri računalniškem gigantu namreč oblikujejo povsem novo blagovno znamko, ki bo nadomestila vse mobilne naprave, ki se danes tržijo pod imenom Nexus. To je pred kratkim prvič potrdilo tudi podjetje Google, saj je javnosti razkrilo novo blagovno znamko, s katero se bo poskušalo zoperstaviti konkurenčnemu podjetju Apple.

Podjetje Google bo blagovno znamko Nexus nadomestilo z blagovno znamko Pixel. Uradna predstavitev novih naprav se bo odvijala 4. oktobra letos v okviru namenske konference. Kot pomembno novost nove družine mobilnih naprav računalniškega giganta velja poudariti predvsem to, da bo za oblikovanje poskrbelo kar podjetje Google. Pametne mobilne telefone bo izdelalo podjetje HTC, zasnovani pa bodo na osnovi mobilnih telefonov HTC One A9.

Kot smo že poročali, bo prvi pametni mobilni telefon družine Google Pixel opremljen s 5,5-palčnim AMOLED zaslonom z ločljivostjo QHD. Na hrbtni strani bo nameščen fotoaparat, ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, za ljubitelje sebkov pa se bo na sprednji strani zaslona nahajala spletna kamera ločljivosti osem milijonov slikovnih točk. Pametni mobilni telefon Google Pixel naj bi ponujal še sistemski pomnilnik, kapacitete štirih gigabajtov, in bo na voljo v dveh različicah, in sicer z 32 gigabajti in 128 gigabajti pomnilnika, na njem pa bo seveda nameščen najnovejši mobilni operacijski sistem Android 7.0 Nougat.


Prijavi napako v članku